Вили Вуцов, който бе гост в студиото на DIEMA SPORT за дербито Славия – Левски /1:1/, отправи тежък словесен откос по адрес на старши треньора на „сините” Делио Роси.

Вуцов, който е един от бившите наставници на Левски, отправи доста критики към италианеца заради играта на отбора под негово ръководство.

„Освен голям треньор, Делио Роси е и голям политик. Все едно гледах Сергей Станишев след някой от изборите в интервюто му след мача със Славия. Може да говори с часове, без да казва нищо съществено. Не можах да разбера - доволен ли от отбора, не е ли. Много въпроси, а не чух никакъв реален отговор. Като политик – разтегнато.”

„В Левски трябва да анализират ситуацията и пътя, по който вървят. Не виждам реакция от треньорската скамейка по време на мач. Не се променя нито с хора, нито с призиви, нито с указания. Както започва мачът, така и завършва. Никаква реакция и то не само в този мач.”

„Неслучайно Мъри Стоилов каза – купени са 14 нови играчи. Такъв Левски, който не напада, а мишкува, това виждаме. Левски иска да хитрее, да стои в защита и да създаде едно положение и да вкара гол. Въпросът е накъде върви Левски.”

„Виждам един отбор, който не напада. Говори се колко подобрил отборът защитата си, но пък колко е влошил нападението си? Миналата година Левски беше първи с Люпко Петрович и той беше изгонен. Тогава всички се нахвърлиха колко лош е Люпко Петрович. Не познавам човек, който е първи и си тръгва сам. Люпко беше щастлив в Левски, но някои други фактори повлияха.”

„А сега добър ли е отборът? Левски имаше 400-500 фенове на стадиона. Промъкнахме се за Купата. Сега заблуждаваме, че сме били Дунав с 4:0. На Дунав може да излезе някой отбор от Б група и да го бие. Този балон - идва един ден и се пука.”

„Моите уважение към Делио Роси, сигурно е голям треньор. Но кКак някой не му разгледа характеристиката? Той няма отбор, в който има повече от 50% успеваемост – 44% най-много. Той е много добър треньор за по-слаб отбор, който играе по-прибрано и се надхитря. В нашето първенство Лудогорец, Левски и ЦСКА са много над другите като финансови възможности. Дори и да бъркат понякога, то това трябва да е плод на грешка. За мен Левски нямаше лош ден, а лош сезон.”

„Не повече от 2-3 отбора Левски успя да надиграе. Тези клакьори вършат най-лошата работа в Левски. Но нещата не са наред. Класирането дотук на Левски за Купата – един с продължения и един с автогол. В развитието на всеки клуб трябва да има някаква теза. Не сърдех на тезата, че трябва да играят младите. А не ги виждам младите. Видяхме Мики Орачев, аман от Мики Орачев, видяхме какво може”, остро критикува Роси Вили Вуцов.