Славия надделя над Септември Сф с 2:1 в среща от 25-ия кръг на Първа лига. На Националния стадион "Васил Левски" в герой за гостите се превърна 34-годишният ветеран Дарко Тасевски, който с попадение (67') през втората част осигури успеха на своите.

Иначе Цветелин Чунуков даде аванс на "белите" още в 9-ата минута след точно изпълнена дузпа. Тя бе свирена за нарушение на Георги Стоичков срещу Радослав Кирилов в наказателното поле на Септември.

През втората част момчетата на Христо Арангелов се добраха до изравняването, след като  Кристофър Мандиангу се възползва от грешка на стража на Славия - Георги Георгиев, и го прехвърли за 1:1.

Все пак "белите" стигнагнаха до втори гол в своя полза само 10 минути по-късно.

След тази победа Славия си връща 8-ото място, загубено от Локомотив Пловдив (32 т.) ден преди това, събирайки актив от 33 точки. Септември Сф остава 12-ти с 21 пункта.

........................................................................

Септември Сф - Славия 1:2 (виж развитието на мача минута по минута ТУК)

0:1 Цветелин Чунчуков 9' (дузпа)

1:1 Кристофър Мандиангу 57'

1:2 Дарко Тасевски 67'

........................................................................

Още преди да изтекат 10 минути от началото на срещата Славия вече имаше аванс в резултата. Това бе факт след точно изпълнена дузпа отстрана на Цветелин Чунчуков за "белите". Радослав Кирилов навлезе в наказателното поле на съперника, където бе фаулиран от Георги Стоичков. Бранителят на Септември не успя да играе с топката, поваляйки Кирилов на земята, и съдията не се поколеба да посочи "бялата точка".

Цветелин Чунчуков реализира дузпа, като това бе четвърти гол за играча през този сезон с екипа на "белите".

Малко след изтичането на половин час игра Славия бе близо до гол. Стефан Ашковски навлезе от фланга към центъра и с удобния си ляв крак стреля мощно от границата на наказателното поле. Там обаче младият страж на домакините - Янко Георгиев, улови кълбото.

В 34-ата минута Димитър Костадинов от тима на домакините стреля от свободен удар, фронтално на вратата на Славия, но Георги Георгиев нямаше никакви проблеми да улови топката между ръкавиците си.

4 по-късно Славия не успя да завърши добра контраатака. "Белите" излязоха трима на два срещу бранители на Септември. Там Радослав Кирилов получи отляво и навлезе в наказателното поле, но ударът му с десния крак не бе точен и излетя високо в аут.

В последната минута на първата част халфът на Славия - Стефан Ашковски, отново бе на метри от гола. Лошо изнасяне на бранител на Септември в наказателното му поле изпрати топката на крака на халфа на "белите". Той стреля с левия крак, но не успя да и предаде точност и кълбото излезе в аут.

Първата добра възможност през втората част бе на сметката на Славия. Добро нападение на гостите позволи на Тасевски да намери в коридор отляво Кирилов. От аутлинията крилото пита да извади към около границата на вратарското поле, но Янко Георгиев се намеси и извади в корнер. След него Янис Карабельов успя да стреля с глава, но в аут.

В 57-ата минута Септември изравни. Кристофър Мандиангу се възползва от груба грешка на вратаря на Славия Георги Георгиев, който излезе неразчетено. Нападателят на "виолетовите" просто чукна топката над стража и изравни до 1:1.

Три минути по-късно възпитаниците на Христо Арангелов можеха да стигнат по пълен обрат, но Димитър Костадинов пропусна от чиста позиция след силен удар.

В 68-ата минута Дарко Тасевски отново даде аванс на Славия. Цветелин Чунчуков намери в Тасевски в предни позиции. Ветеранът преодоля бранител на съперника, нагласи си топката на десния крак и с мощен шут към обратния ъгъл покачи за своя тим.

До края темпото спадна и двата тима нямаха сили за повече попадения. Славия прибра пълния комплект от точки.

Стартови състави

Септември: Янко Георгиев, Александру Бенга, Александър Дюлгеров, Асен Чандъров, Георги Стоичков, Георги Русев, Дарко Глишик, Димитър Костадинов, Илия Димитров, Кристофър Мандианго, Стилиян Николов

Славия: Георги Георгиев, Преслав Петров, Славчо Шоколаров, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Радослав Кирилов, Янис Карабельов, Владислав Узунов, Стефан Ашковски, Дарко Тасевски, Цветелин Чунчуков