Септември София приема Славия днес от 12.30 часа в среща от 25-ия кръг на Първа лига. 

Следете развитието на срещата минута по минута в GONG.BG.

Можете да гледате пряко двубоя в ефира на DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

В изминалия кръг Септември допусна тежка загуба в Първа лига - 1:5 от ЦСКА. В този двубой участие не взе Борис Галчев, който не пожела да играе, след като узна, че няма да бъде титуляр.

Единственият, който пропуска мача за Септември, е наказаният опорен халф Фабиано Алвеш - санкциониран за две срещи.

В лагера на Славия станаха някои любопитни неща в последната седмица. Клубът олекна с 11 000 лв. заради думите на Венцислав Стефанов по адрес на БФС и съдиите на двубоя с Левски (0:3).

Спортно-техническите новини за Славия ни показват, че наказани за тима на Златомир Загорчич са Александър Станисавлевич и Тейнур Марем. Под въпрос са Георги Йомов и Илиан Мицански.

Давид Хуаманес все още не е дебютирал, но може да го направи в този кръг.

Статистиката показва, че Славия има 100-процентов актив, откакто септемврийци се завърнаха в елита - три победи в три мача.

Септември приключва с домакинските си двубои в редовния сезон, като преди последния си мач вкъщи е с втория най-лош актив на свой терен след 6-те точки на Верея в Стара Загора – има 14 пункта от 12 срещи.

В миналия кръг срещу Левски стражът на Славия Антонис Стериакис стана вторият вратар на белите, спасил дузпа през настоящия сезон. Първи това стори Георги Петков при победата с 2:0 над Дунав в петия кръг. Колегата им от Септември Янко Георгиев също има спасена дузпа в актива си.

Младата надежда на Славия Филип Кръстев все още няма мач като титуляр за тима, всичките му 10 появи в игра в шампионатни срещи са като резерва след почивката на двубоите.