Отборът на Верея имаше всички шансове да излезе от трудната ситуация и да запише дебютен успех за сезона в Първа лига, но старозагорци направиха 2:2 у дома срещу Локомотив Пд. Срещата от 17-ия кръг се игра на "Трейс арена".

Тимът на Небойша Миличич показа голям прогрес, игра по-уверено от изминалите срещи, води в голямата част от двубоя, но това бе достатъчно само за точката.

Това е пето равенство за Верея от началото на Първа лига, като тимът все още няма победа в шампионата на своя терен от 30 ноември 2017 г. – 2:1 над Лудогорец.

Попаденията в атрактивния двубой реализираха Дино Мартинович и Здравко Илиев за домакините, и Ален Ожболт и Димитър Илиев за „смърфовете“. Именно в този мач капитанът на Верея реализира първия си гол в елита - на 33 години.

Капитанът на Верея: Съжалявам, можех да донеса победата

Треньорът на Верея: Доволни сме от този резултат

Играч на мача: Здравко Илиев

Бруно Акрапович: Изпуснахме голям шанс

Двата тима започнаха много спокойно срещата, като началните минути не предвещаваха толкова бързо да си вкарат три попадения. Въпреки това от 9-ата до 31-ата минута зрителите в Стара Загора видяха как топката се оплита в мрежите четири пъти, като единия от тях не бе зачетен заради отсъдена засада.

В 9-ата минута с първата по-опасна ситуация домакините от Верея успяха да реализират чрез Дино Мартинович. Словенецът комбинира по прекрасен начин със Симеон Мечев, навлезе в наказтаелното поле и стреля за 1:0 в далечния ъгъл по земя, преодолявайки Стивън Езе и стража на гостите.

Малко след това топката влезе в мрежата на Верея, но страничният рефер отсъди засада. След атака отляво, Йосип Томашевич центрира, Ален Ожболт засече топката в мрежата. Закономерно попадението не беше зачетено.

Изравнителният гол дойде в 28-ата минута. Парвиз Умарбаев навлезе в наказателното поле, но беше затворен от двама защитници на Верея, топката стигна до Ален Ожболт, който от малък ъгъл реализира за 1:1.

Само три минути бяха необходими на домакините обаче за втори път да поведат в срещата. След бърза атака, развита отдясно по атаката Милан Вошурович центрира, топката се отби в защитник на Локо Пд, тя все пак стигна до нахлуващия в наказателното поле Здравко Илиев, който се разписа за 2:1. 

Второто полувреме вървеше равностойно, с атаки към дветеврати, поне до изравнителното попадение.

В 73-ата минута „смърфовете“ все пак стигнаха до ново равенство. Вилим Посинкович овладя отляво, напредна, центрира по земя към Димитър Илиев, а за капитана на гостите не остана друго, освен да засече за 2:2. Топката се удари в дясната греда и влезе в мрежата.

Вратарят на Верея Георги Георгиев на няколко пъти се намеси много добре. Бирсент Карагарен създаде няколко добри ситуации, които обаче не успя да завърши по най-добрия начин.

В края на мача пловдивчани положиха много усилия, за да стигнат до успеха, но Вилим Посинкович и Бирсент Карагерен не намериха начин да откраднат трите точки.

Капитанът на Верея може да съжалява много за пропунатата възможност, след като в продължението капитанът Здравко Илиев излезе на добра позиция, но стреля в аут.

В крайна сметка старозагорци остават на последното място в класирането с едва 5 точки в актива си, докато Локо Пд е на 8-о с 22 пункта.

Ето и на какво заложиха двамата специалисти:

ВЕРЕЯ - ЛОКОМОТИВ ПД 2:2

Верея: Георги Георгиев, Годердзи Мачадзе, Иво Иванов, Томаш Косут, Денис Василиев (52-Теофилос Коуроупис), Емил Йоргенсен, Ндомбоу Александер, Симеон Мечев, Дино Мартинович (89-Бедри Рюстемов), Милан Вушорович (90+4-Денислав Станчев), Здравко Илиев

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Асен Георгиев, Стивън Езе, Йосип Томашевич (82-Мустафа Абдулахи), Абделхаким Буна, Игор Банович (70-Янко Ангелов), Димитър Илиев, Бирсент Карагарен, Вилим Посинкович, Парвиз Умарбаев (46-Елитон), Ален Ожболт

Стадион: „Трейс Арена“

Главен съдия: Георги Кабаков