Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов коментира кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС. Босът на "белите" заяви, че по време на Конгреса, който ще се проведе през февруари, няма да има нищо задкулисно. Освен Любо Пенев, за поста ще се кандитатира Борислав Михайлов.

“Ще пуснем Любо Пенев да се кандидатира на Конгреса срещу Боби Михайлов. Ние действаме мъжката и искаме да покажем, че няма нищо задкулисно”, каза Венци Стефанов пред "Меридиан Мач".

Венци Стефанов: Банките преследват Любо Пенев

Както е известно, бившият треньор на Литекс се съди с футболната централа, което се счита за конфликт на интереси и може да му попречи да се кандидатира за президент. Иначе самият Конгрес ще бъде на 15 или 16 февруари и заради заетостта на НДК покрай европредседателството вероятно ще се проведе в хотел “Маринела”.

Венци Стефанов коментира и победата на Славия над Етър, която прати “белите” на полуфинал за Купата на България.

Венци Стефанов: Кирчо правеше платненки, когато ние бяхме шампиони

“Играхме по-добре от тях и заслужено сме напред. Те имат претенции за дузпите? При първата техният защитник игра с ръка, а при втората щяха да счупят крака на Ивайло Димитров. Срещу нас са давали дузпи за неправилно дишане, а не сме ревали толкова”, заяви той.

“Какво ще направим за Купата на България е Божа работа. Всички съперници на полуфинала са силни, като аз стискам палци на Дунав да отстрани Левски”, доълни още Стефанов.