Собственикът на Славия Венцислав Стефанов за пореден път атакува словесно Лудогорец и боса на разградчани Кирил Домусчиев. Стефанов обвини шефа на шампионите, че сам определя кога да се играят мачовете в елита, но в същото време отчете, че скоро балансът на силите в Първа лига ще се промени.

„Един човек определя кога да се играе. Нормално ли е? В Европа играят в 15, в 16 часа, а тук… Поместете го някъде това, за да видят хората какво казвам! Онзи човек иска неговият отбор да играе в Шампионската лига”, каза Стефанов на пресконференция в  Пресклуб „България”.

Венци Стефанов: Нямаше дузпа за Лудогорец, ще кажа на Боби

„Тази година и през следващите нещата в нашия футбол ще се променят. Хегемонията на Лудогорец ще бъде нарушена. Убеден съм. В момента те имат най-силния отбор, а веднага след тях са ЦСКА. През следващите месеци „червените” могат да задминат Лудогорец.”

„Преди 4-5 години Лудогорец беше най-симпатичният отбор, но сега е най-мразеният. Аз също съм се радвал на техните успехи, ходил съм на мачовете им. Защо всички трябва да се съобразяваме с тях? Качили са се на главата на всички. Има отбори, които се навеждат, тъй като не могат да оцеляват. Вместо да даваме шанс на нашите деца, играят някакви бразилци. После и претенции имат”, каза още Стефанов.

Бивш играч на Лудогорец: Няма да им стискам палци в ЛЕ

В същото време собственикът на Славия призна, че е отворен към идеята да продаде клуба. „Ако се намери някой, който да вземе Славия за по-добро, ще говоря с моите колеги и съм готов да отстъпя клуба. Трябва да знаете, че Славия няма да изпадне. На някои хора много им се иска, ама няма да стане. Цели 103 години не е станало, та сега ли? И то точно по мое време. Е, няма да стане”, отсече Стефанов.

Членът на Изпълкома на БФС за пореден път критикува футболното съдийство в България. "Стига с тия корумпирани съдии. Петър Петров трябва да се отърве от тези бездарни и корумпирани момченца, никой не може да го спаси иначе. Октоподът е захапал здраво. Преди няколко кръга играхме на стадион "Славия". Петър Петров дойде облечен официално, както подобава за един отговорен човек. А онзи, чужденецът, си беше вдигнал крачетата на оградата - по джапанки, неприятна гледка. Гледаше мача като кинозвезда. Французинът е твърде снизходителен към това, което върши Лудогорец, и към съдиите, които услужливо помагат на Лудогорец. ", каза още президентът на Славия.