Славчо Шоколаров изкара един сезон с екипа на Лудогорец, но сега се изправи срещу разградчани за Славия. Макар да не се запомни с нищо престоят му на "Лудогорец Арена", мнозина биха очаквали той да стиска палци за тях в Лига Европа. Но той е на друго мнение.

"Лудогорец си е същият отбор, но е с нов треньор. Играчите са същите, добър и класен отбор са. Ако играят така, много трудно ще е за всички, дано е интересно първенството до края на сезона. Няма да стискам палци за Лудогорец в Лига Европа", заяви Шоколаров пред DIEMA SPORT.

Той анализира и представянето на тима си в този двубой, който беше загубен с 0:4. Според него, всичко се дължи на индивидуалните грешки и трябва да се преодолеят, за да се стигне до победна серия.

"Не се говори много след такъв мач. Направихме някои грешки и трябва да си вземем поука от тях. Но Лудогорец е по-класен отбор и заслужено победи."

"Определено е тежко, от такава криза се излиза с победи. Трябва ни един успех, защото имаме качествен отбор. Ако не допускаме грешките си, можем да победим всеки отбор, защото имаме положенията."

"Трудно е, не знам защо се получава така, защото на тренировки всичко ни се получава. Не знам защо така се случват нещата по време на мач."

"Има качествени футболисти в този състав, трябва им малко, за да покажат качествата си. Всеки трябва да се доказва във всеки един момент и нямаме право на повече грешки."

"Ако вземем мача с Локомотив в Пловдив, който няма да е лесен, нещата няма да са вече толкова трудни за нас. Не ни достига да вкараме първи гол и да задържим резултата. Тръгнахме добре в началото на сезона, но сме млад отбор и имаме още много работа", заяви Шоколаров.