Шефът на Лукойл България Валентин Златев заяви, че засега компанията няма амбиции да се насочва към футбола в България.

"Лукойл подкрепя различни спортове в различни държави. В Русия това е футболният Спартак Москва. В България ние подкрепяме спортовете баскетбол и волейбол. Засега други амбиции нямаме и към футбола не се простират", заяви Валентин Златев по повод възможността след решението за спонсориране на баскетболния Левски Лукойл да се насочи и към футболния Левски.

Левски Лукойл иска: Европейски успехи, пълна зала и развитие на бг- баскета

Треньорът Тити Папазов допълни, че той е в отични отношения с боса на футболния клуб Спас Русев.

"Не мога да коментирам такава тема, но истината е, че много от феновете го желаят. Няма смисъл да давам примерите с Реал Мадрид и Барселона. Но не е редно обаче да говорим за Нероден Петко", каза Тити.

Тити през сълзи: По-смислено нещо в българския спорт не е правено

Валентин Златев коментира и отношенията си Константин Папазов през годините.

"Нашите отношения са били различни. Той е една уникална личност. Поставих му ребром въпроса какъв иска да бъде и чест му прави, че пожела да е старши треньор на отбора. Не може да му се отрече огромната любов към спорта и към Левски и огромната енергия, която има", добави Златев, който работи с Тити Папазов и преди години в Лукойл Академик.

Попитан за другия баскетболен клуб Левски, който съществува, с президент Юлия Боянова и дали е имало разговори за обединяване на двата клуба, Златев заяви: "Не съм водил такива разговори. Не съм запознат с юридическата страна на казуса, но има време."