На специална пресконференция шефът на Лукойл Валентин Златев коментира новия проект в баскетбола в лицето на Левски Лукойл, на нея присъстваха още Тодор Стойков, Сашо Везенков и наставникът на тима Тити Папазов.

"Академик е отлично организиран отбор, клубът има потенциал да развива не само баскетболисти, но и мениджърски кадри. Клубът има отлично развита детско-юношеска школа, искаме да дадем шанс на младите момчета в отбора да играят повече, а не да чакат своите 4-5 минути, за да влязат в игра. Клубът може да функционира и самостоятелно, клубът може да развива кадри, които да намерят място в баскетболния шампионат. Академик не бива да бъда отписван, ще докаже, че младите български талантливи спортисти могат да се докажат. Толкова за Академик", коментира Валентин Златев.

"Левски заслужава много повече, след дълги разговори с господин Папазов стигнахме до решението, че от 1 януари ние ще бъдем генерален спонсор на БК Левски. Амбициите са големи, тандемът, който се оформя в клуба Стойков - Папазов, млади и талантливи хора, те ще положат съответните усилия Левски да върви напред не само в България, но и в Европа. Целта е да върнем феновете в баскетболните зали, ще разчитаме основно на български играчи. 22 са българите в отбора, само двама са чужденците", допълни Златев по повод новия проект  Левски Лукойл.

"Конкуренцията в българския баскетбол ще бъде засилена, целта ни е шампионска титла, това е основната цел. Благодаря и на БФБ за разбирането, водим и дискусии за някои промени, дори да останем само 7 отбора, то всеки един от тях трябва да има детско-юношески школи, на тези деца трябва да се предлагат договори за по 5 години. Искаме България да е разделена на зони и да има кампуси за талантливи деца, задачата е тези деца да станат професионални спортисти", допълни още той. 

"Имаме и сериозни амбиции във волейбола, искаме да изградим основата на развитието на спорта, за да върнем спорта където е бил", каза още Златев.

"За мен е чест да съм тук. Надявам се с резултати да покажем, че това е правилно решение. Това да е новото начало на българския баскетбол", каза Тодор Стойков.

"Ние бяхме №1 в България, но за съжаление нямахме публика, отбори, които са нямали публика не могат да успеят в дългосрочен план. Шампионска титла за нашия тим значи много, но искаме и пробив в Европа, искаме тим във финалите, надявам се Левски да прегърне идеята, а в залата феновете да подкрепят отбора. Целта е с наши кадри да направим отличен отбор, ще сме сериозна конкуренция, целта е да направим отличен отбор", заяви Сашо Везенков.

"Никога не съм си представял, че ще дойде моментът, в който няма да мога да говоря. Мога да кажа на всички хора, че ако вярват, искат нещо много истински, то се случва. Благодаря на всички, които помогнаха, Левски да е това, което е в момента. Левски е най-голямото нещо в България, защото е най-обичаният клуб, няма нищо по-нормално най-голямата компания да е при нас. Може да е пристрастно, но е така. Благодаря на всички фирми, които ми помагаха до този момент. Всеки има своята мечта, всички знаем приказката за златната рибка. Мечтал съм си да се запозная с Путин, да ме поканят в американското посолство. Повярвайте нещо по-смислено в българския спорт не е правено, благодаря на г-н Златев и на г-н Стойков за доверието, този проект може без всеки един от нас, смятам, че съвсем истинско се е получило всичко от сърце, вие може да помогнете на децата. Няма нищо по хубаво от българското. Правим проект на бъдещето, 22 българи в отбора", коментира развълнуваният треньор на отбора Тити Папазов.