В истински възторг изпаднаха хората от фондацията на Уест Хем "Схема Втори шанс" за трансфера на своя възпитаник Валентин Обретенов в ЦСКА.

Програмата съществува от 2 години и е насочена към образование и развитие във футбола на таланти между 16 и 18 години, които получават шанса да учат в английско училище и да тренират в академията на "чуковете".

ЦСКА привлече млад вратар от Уест Хем

Обретенов се явява първият футболист по програмата, който подписва професионален договор, а това логично зарадва много хората, отговорни за проекта.

"За мен това показва каква фантастична програма е "Схема Втори шанс". Често се говори във футбола, но нашата програма действително дава път на тези момчета. Това, че Вал подписва професионален договор с ЦСКА София, заедно със създаването на международни футболисти, показва силата на нашата програма и потвърждението за тежката работа, която вкарваме, за да я направим правилно", заяви мениджърът по футболна интеграция във фондацията Сам Тейлър.

Подобно бе мнението и на шефът по футболното развитие Брайън Глоувър: "Отново това е пореден страхотен пример колко добре работи програмата 'Втори шанс' в партньорство с академията. Като фондация създадохме международен и първия ни професионален футболист като се надяваме да го последват още много. Надявам се да видя Вал в Шампионска лига в близко бъдеще!"