Младият вратар Валентин Обретенов, който е част от програмата на Уест Хем "Second Chance Scheme", е подписал професионален договор с ЦСКА. Новината бе потвърдена от "чуковете" на официалния им сайт. 

Официално е: Стамен Белчев се раздели с ЦСКА

“Много съм щастлив от степента ми на развитие. Това нямаше да е възможно без помощта на фондацията през последните две години. Винаги ще съм благодарен за досега ми с професионалния футбол и обучението ми в академията, както и за окуражаването да играя в долните дивизии на Англия”, споделя пред клубния сайт на Уест Хем Обретенов.

"Second Chance Scheme" е програма за образование и развитие във футбола, която съществува от 2 години. Тя дава възможност на млади таланти на възраст между 16 и 18 години да учат в английски училище, а в същото време да тренират в академията. От името става ясно, че програмата се явява като втори шанс за талантливи играчи, които нямат отбор. 

ЦСКА разкри програмата за юбилея

Шефовете на програмата Сам Тейлър и Браян Глоувър пожелаха късмет на Обретенов като в най-скоро време искат да го видят в игра в мачове от Шампионската лига.