Стореното от Валери Божинов в баража за Лига Европа между Левски и Етър Велико Търново (1:0) имаше отзвук и в Сърбия. В западната ни съседка акцентират на силното включване на нападателя в решителната среща на „Георги Аспарухов“ и на факта, че още с първото си докосване голмайсторът е нанизал попадение.

„Живко на Божи и Левски е в Европа: Божинов изправи феновете в София на крака с първото си докосване“. Такова заглавие постави Mozzartsport.com на посветения на темата материал.

В него се отбелязва, че Божинов, който в миналото игра за Партизан, се е превърнал в основа тема във футболна България. Уточнява се, че нападателят е започнал като резерва в баража, като се е появил в игра в 71-ата минута на мястото на Станислав Костов. Секудни по-късно, след отлична асистенция от страна на капитана Живко Миланов, Божинов с първото си докосване на топката е нанизал попадение. То се оказа победно, а Левски се класира за Лига Европа.

От изданието акцентират и реакцията на повече от 6000 фенове, които аплодираха Божинов.

Валери Божинов

източник: LAP.bg

„Поздравявам колегите ми и всички левскари за желанието, но не заслужавахме да играем бараж. Този отбор заслужава много повече. Сега се класирахме за Европа, а следващата ни цел е шампионската титла“, коментира след мача Божинов.

Бившият футболист на Манчестър Сити отбеляза 11 гола в рамките на 23 мача през сезона в Първа лига. С екипа на Левски Божинов вкара 4 гола.

Божинов: Дано успеем да влезем в групите на Лига Европа

Жокерът Божинов гръмна последното "синьо" шампанско