Австриецът Дени Алар беше чакан от фенове и треньорски щаб на Левски с големи надежди. Таранът трябваше да е човекът, който ще се превърне в головата машина със син екип за новия сезон заради статистиката си - 100 гола в силно европейско първенство като австрийската Бундеслига.

Началото на нападателя обаче е трудно. Той се контузи още на втората си тренировка и ще е аут около половин месец. За чупливостта му колегите от Австрия предупредиха още при сключването на сделката и се оказаха прави. Сега те правят и друга мрачна прогноза за него.

Изданието Abseits предрича, че Алар ще има множество тежки моменти и на "Герена" заради философията на отбора при новия наставник Петър Хубчев. То прави обстоен анализ на силните и слабите страни на тарана, като отчита, че той е бил безмилостен голов хищник в моментите, в които е имал до себе си мощен физически съотборник.

Това се случва най-вече в Щурм, когато партньорът му на върха на атаката мачка противниковата отбрана, а Алар се възползва от това, излизайки на чисти позиции и стреляйки безпощадно в целта. В Грац той вкарва 42 гола в 81 мача и става капитан на отбора. 

Но след като се завръща в Рапид миналия сезон, често е ползван на върха на атаката като единствен нападател и това секва головия му нюх. Сега изданието отчита, че Левски играе в схема, подобна на тази на Рапид от миналия сезон, като това вещае проблеми и на Алар, и на наставника Петър Хубчев, ако смята да го ползва самостоятелно в предни редици. 

"Левски завърши трети миналия сезон, класира се за Лига Европа и ще играе с Ружомберок. През цялата минала кампания отборът залагаше на система с един нападател, като изключенията бяха твърде малко. И треньорът Петър Хубчев, който говори немски перфектно, няма причина да настройва играта на целия отбор към един играч."

"Така че е съвсем вероятно и спокойно можем да заключим, че Дени Алар ще се превърне в жертва на системата в Левски. Клубът се застрахова, като го взе под наем, а опцията за купуването му е само пожелателна и зависи от представянето му. Но при всички положения няма как да видим обратно този футболист обратно в Рапид, каквото и да се случи", анализира изданието.