Немалък брой фенове на Рапид Виена изразиха съжаление от преминаването на нападателя Дени Алар под наем в Левски. До сделката се стигна, след като треньорът на австрийците Дитмар Кюбауер обяви публично, че не поставя 29-годишния играч в плановете си.

Левски се възползва и привлече нападателя под наем до края на сезона, като има опция за откупуване. Ако последната бъде активирана, тя автоматично води до 2-годишен контракт за 185-сантиметровия австриец.

„Пожелавам му само най-доброто, дано бъде по-щастлив в София, отколкото беше при нас. За съжаление тук не успя да използва своите качества”, пише един от многото разочаровани.

През миналия сезон Алар изигра 31 мача за Рапид на всички фронтове, като повечето от тях бяха в качеството на резерва, което видно от неговия актив – 6 гола и 2 асистенции. Предходната кампания 2017/2018 обаче беше много силна за голаджията – с 24 гола и 5 асистенции в 35 официални срещи.

„Жалко, че не се получи при нас, макар че не мога да разбера действията ни. Аз си оставам негов фен. Вариантът с наема не е приятен. Цялото това неразбирателство можеше да се разреши по-добре. Надявам се поне да не му плащаме заплатата, защото иначе всичко би било още по-абсурдно”, сподели друг привърженик на виенчани.

„Изключително много съжалявам, също и заради неговото семейство, на което не му е леко. Пожелавам му само най-доброто. Като играч на Рапид никога не е се провинил за каквото и да било”, заяви още един глас от мрежата.

„Макар и до днес да си задавам въпроса как може човек да изпусне толкова много 100-процентови положения, му желая всичко най-добро в София и до скоро виждане през следващата година”, написа пореден фен на Рапид.

„Ще бъде много готино, ако Левски се падне с Щурм Грац в Лига Европа и успее да ги изхвърли с гол на Дени. Съжалявам за него, но трябва да гледаме напред. Надявам се да не загубим твърде много добри играчи, а оставащите да се представят на ниво”, гласеше друго от мненията.