Бившият футболист на Левски Дарко Тасевски взе отношение по случаващото се в тима на сърцето му в последните години. Плеймейкърът бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, където се застъпи за позицията, че при „сините“ липса изявен лидер, който да понесе състава в трудни моменти.

Халфът, който в последните години играе в Тайланд, в момента е в България. Той изгледа на живо последната шампионатна среща на „сините“, в която отстъпиха с 1:3 на Ботев Враца на „Георги Аспарухов“.

„Обикновено следя мачове на Левски по телефона, лайвстрийм. От дълго време не бях ходил на живо. Левски бележи израстване, играе добре, играе хубав футбол. За жалост обаче, на мача, на който бях аз, паднаха. Сега с това поражение едва ли не, ще е трудно да наваксат. Сега има 7 точки разлика с първия Лудогорец, много е, но надявам се да го направят и да наваксат. По-красив е стадионът. Радвам се, че феновете се връщат. Като се прибирам, все си спомням онзи заряд. Бях щастлив да се прибера. Липсва тръпката“, откровен бе Тасевски.

„Досега бе хубаво, че 3-4 отбора се борят. Според мен има израстване в качеството на шампионата, но пак се откроява Лудогорец и игрово, и организационно. Дано Левски и ЦСКА по-бързо да наваксат“.

Тасевски взе отношение и по вратарската криза в Левски. В опит да бъде решен проблемът на „Георги Аспарухов“ привлякоха 30-годишният Николай Михайлов.

„Митрев в добър мой приятел. Имаха проблеми вратарите в Левски. За Божката мога да кажа, че е изключителен, може да има проблем на психологическо ниво. Ако получи шанс, ще е добър вратар“,

„Николай Михайлов е качествен страж. Той е пазил в хубави първенства. Не играл доста време, но човек като си има качества, ще се върне във форма. Те няма да изчезнат. Или можеш, или не можеш“, добави по темата полузащитникът.

Последната си титла Левски взе през 2009 година. Оттогава насетне тимът лъкатуши и така и не успява да вземе трофей. На какво се дължи тази суша, плеймекърът, който бе част от последния шампионски тим на „сините“ заяви:

„Много хора се чудят защо Левски вече 10 години да не е ставал шампион. Странно и необичайно е. Ако ни бяха казали това при последната титла, нямаше да повярваме“.

„План Б…не знам, според мен, от моя гледна точка - сега няма много много българи, има качествени чужденци, няма обаче изявен лидер, който да понесе отбора. Левски пада срещу Ботев Враца, нямаше кой да нахъса тима, да го поведе. Не видях жар, някой да се ядоса. Няма достатъчно българ,и изявени лидери, които да понесат отбора“.

„По мое време имаше повече българи, имахме Гонзо, Йовов, Петков, Миланов, Веско Минев. Добри играчи, лидери, ако някой бе паднал на тренировка, щеше да стане бой, не да паднеш на мач“.

„На мача с Враца видях само Митрев и Горанов на терена. Горанов е доста напреднал. Но са двама, трима и Станислав Костов. Даже нямаше юноши на пейката“.

„Ако погледнем състава на Лудогорец – имаш Дяков, Марселиньо, той вече си е българин. Те носят отбора, Моци също. Те се нагърбват да носят отговорност. Сега не виждам такива играчи в Левски. В мача с Ботев Враца не видях някой да вземе топката, да се нагърби, дори да сбърка“

„И аз съм с впечатление, че на „Герена“ вече се взимат по-лесно точки. Преди не беше така. Не искам да обиждам малките отбори, но преди те идваха на „Герена“ и чакаха да видят с колко ще паднат“.

„Странно ми е, че няма спортен директор, но явно господин Русев смята, че такъв е методът. По мое време бяха Наско Сираков и Боримиров. Изявени характери и лидери. Някой ще каже те бяха, ама нищо не направиха. Сираков, Бориморов, Иванов Йовво, те са силни фигури, според мен е нужен такъв човек в ръководството“, сподели своите виждания Тасевски.

Още новини: 

Тасевски: Левски ще е най-приятното място да завърша кариерата си

Любимец на "синя" България: Рано или късно Мъри трябва да се върне в Левски