Един от любимците на „синя“ България Дарко Тасевски не скри, че винаги е имал желание да приключи кариерата си в България и по-конкретно в Левски. Македонецът, който в последните 5 години играе неизменно в Тайланд, бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, където сподели, че не е имал контакти с клубове у нас. Плеймейкърът, който бе част от последния шампионски тим на Левски обясни, че има желание да поиграе още поне година-две и се върна назад към всички хубави спомени с екипа на гранда от „Георги Аспарухов“. 

„Една точка не ни стигна да влезем в първа дивизия. Това е футболът обаче. Приключва договорът ми с Хонкаен в Тайланд. Сега съм почивка, пълна почивка и след това ще решим. Сега съм в България и скоро ще решим“, започна Тасевски.  

„5 години съм в Тайланд, ако остана и следващия сезон, ще станат 6. Щом съм бил толкова дълго време там, значи съм доволен. Сега искам да почина и да поиграя още година-две“.

„На първо място е семейството. Дъщеря ми е на 7 години, вече е първи клас. Мисля за нейното бъдеще. Не съм имал контакти с тимове в България, но възможността е открита“, продължи Тасевски.

„Да, искам да се върна в българския шампионат. Имам хубави мигове, хубави спомени с Левски. Изкарах доста време в Тайланд и винаги съм имал за цел да приключа кариерата си в България“, категоричен е Тасевски, който добави: „Наистина тук съм се чувствал най-добре. Дойдох като момче в Левски, а си тръгнах като мъж. Имах късмет да играя с изградени личности, много добри футболисти и те много ми помогнаха да се чувствам хубаво и да се изградя като личност“.

 „Доста спокойно е в Тайланд. А и вече омръзва. Всичко писва и искаш промяна, спортна злоба, нещо ново да се случва и сега разглеждам всички останали варианти“.

„Имаше и хубави и трудни моменти в Левски. Аз обаче помня само хубавото. Ако реша да се прибирам, винаги се водя от мисълта, че беше хубаво“, допълни халфът.

„Да, Левски ще е най-приятното място да завърша кариерата си. Иска ми се, но не зависи от мен. Всеки, играл в Левски, знае какво означава този клуб. Знае колко е хубаво, но не зависи само от мен“, откровен бе Тасевски. 

„Нивото в Тайланд естествено е по-ниско, но последните три години съм изиграл по 90 мача на сезон, не съм имал травми, не виждам защо не. Стига да имам добра подготовка“.

„Лично не се познавам със сегашния треньор на Левски Славиша Стоянивич. Знам, че е бил начело на балкански гранд, знае за какво става въпрос. Той върна нагласата Левски да играе за победа, да играе нападателно, да бележи. Не се познаваме лично. Моето мнение за него е положително“, коментира плеймейкърът.

Още новини:

Любимец на "синя" България: Рано или късно Мъри трябва да се върне в Левски

Тасевски за ситуацията в Левски: Няма изявени лидери, които да понесат отбора