Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов е бесен от съдийските решения на рефера Волен Чинков по време на днешния мач между ЦСКА и Ботев. Двубоят завърши при равенство 1:1, а първият гол падна след спорно отсъдена дузпа.

Ботев обеща и намери слабото място на ЦСКА

Симулира ли Виана при дузпата за Ботев срещу ЦСКА?

Непосредствено след края на двубоя ръководството на клуба поиска оставката на председателя на съдиите към БФС Петър Петров.

Шефът от "червения" тим допълни в изказването си, че поведението на съдиите вече е станало прекалено нагло и дори призова да се даде титлата на Лудогорец и да се закрие футболът в България. 

ЦСКА поиска оставката на шефа на съдиите

"Днес вече има нов приом в борбата срещу нас. Съдиите водят някаква битка срещу нас, щом вече почват и измислени дузпи да се дават. Вече почваме от 0:1 да играем пък каквото стане. За нас поне 6/7 100-процентови дузпи не са дадени, а срещу Ботев без контакт между футболистите им дадоха дузпа. Видяха, че не могат да ни спрат по този начин и започна да става много нагло и умишлено", каза Стоилов.

"Да се дава титлата на този съдийски отбор Лудогорец и българския футбол директно да го закриват. Явно си има поръчка пак да си станат шампиони Лудогорец. Това е цялата история. Но и със сидиите пак ще ги бием и ще ги направим за смях. Убеден съм, че можем да ги преборим отново, макар че сме три/четири пъти по-малък бюджет от техния. Единственото положително нещо във футбола е, че трябва и разбиране. Не става само с пари", допълни той.

"Кой да сложи ред? Вече година и половина е такъв геноцид срещу нас, че аз даже се чудя как успяхме да вземем толкова победи. Ние си имаме нашите проблеми. Не казваме, че само съдиите са виновни. Първото полувреме излязохме демотивирани, което за мен е много учудвашо. Играем на "Българска армия" и в никакъв случай не трябва да излезем демотивирани и агресивни спрямо другия отбор, без значение кой е той. Първите 15 минути трябва да ври и кипи пред съперниковата врата", призна още главният мениджър на "червените". 

"Аз съм убеден, че ако в днешния мач не беше отсъдена тази смешна дузпа, щяхме да си вземем мача, защото ние притежаваме класа. В момента има някаква криза в нашия отбор и ние го отчитаме, но щом имаш класа тези слаби мачове ги взимаш. За мен щяхме да спечелим този мач въпреки слабата игра, ако не беше намесата на съдията", допълни той.

"Не очаквам никаква реакция, след като поискахме оставката на Петър Петров. Да не бъда вулгарен, но те са си дали нещо под наем и им харесва така", завърши Стоилов.