Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович в общи линии остана доволен от представянето на своя тим въпреки загубата 1:2 от Лудогорец в 12-ия кръг на Първа лига. Словенският наставник отчете, че двете грешки през първата част са стрували скъпо на неговия тим, който се представи доста по-успешно след паузата. Стоянович обаче не пропусна да подчертае своето недоумение от решението на главния съдия Георги Кабаков да назначи само 3 минути добавено време на срещата.

„Загубихме мача най-вероятно през първото полувреме. Две наивни наши грешки, а качествен противник като Лудогорец не прощава. Дори през първото полувреме не играхме толкова лошо – дойдохме да играем футбол, не да се затваряме. През второто опитахме да покажем друго лице и мисля, че успяхме. За наше нещастие не можахме да се възползваме по най-добрия начин”, каза Стоянович пред DIEMA SPORT.

„Ние дойдохме в Разград без трима футболисти – без Паулиньо, Вашчук и Буш. Това е много за нашия отбор. Най-важното беше да парираме Лудогорец на терена, това беше от ключово значение. Ето че се случиха две грешки, които повлияха. Добре се представихме. При първата грешка загубихме топката в центъра, а при втората си пролича напрежението. След почивката успяхме да вкараме гол, ударихме и греда, плюс още 2-3 ситуации, които не успяхме да реализираме. Лудогорец знаеше как да се брани. Честитя им победата.”

„Съставих отбора така че, да можем да противодействаме на Лудогорец и в атака, и в защита. Сцените след края? Имаше разни провокации. Не мога да разбера как имаше само 3 минути продължение. Направо не е за вярване. Само заради 6-те смени трябваше да има 3 минути продължения, а знаем колко забавяния на играта имаше.”

„В края на първото полувреме трябваше да играем на сигурно. Вторият им гол беше страхотно тежък удар, който да преглътнем. Вдигнахме се през второто полувреме, вкарахме гол, но това беше недостатъчно.”

„В този мач успяхме да видим къде се намираме. Вижда се, че има известна разлика, но ако сме по-концентрирани и агресивни, можем да им противостоим. Играта ни вдъхва оптимизъм, особено когато се върнат всички контузени играчи. Трудно е да кажа сега каква е разликата точно. Трябва първо да се направи анализ. Знаете какви играчи има Лудогорец. Ние трябва да вървим напред крачка по крачка и да напредваме.”

„Не мисля, че загубата ще се отрази. Футболистите знаят, че са играли добре. Мисля, че ще имат една добра мотивация за работа”, завърши Стоянович.