Старши-треньорът на Левски Славиша Стоянович има сериозна дилема за избора на централни защитници преди мача в събота. Специалистът умува над различни опции, тъй като е доволен и от четиримата си стопери – Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид и новото попълнение Нуно Рейш.

Стоянович все още не е направил своя избор или поне не го е показал по време на тренировките. Любопитно е, че от началото на сезона Левски често върти играчите на тази позиция, което не е много обичайно. В повечето случаи обаче е имало и причина за тези ходове /контузии или наказания/.

Холмар Ейолфсон Давид Яблонски Нуно Рейш Аймен Белаид

източник: lap.bg

Феновете на Левски по-скоро желаят да видят в игра Яблонски и Ейолфсон, които бяха абсолютни титуляри през миналата година. Статистиката от началото на сезона обаче накланя нещата в друга посока. Белаид е твърд титуляр от началото на сезона. Той няма пропусната минута за първенство, а срещу Куклен не бе в групата, защото имаше опасност да получи пети жълт картон. Втори в тази класация е Холмар Ейолфсон, който има осем мача, а в седем от тях е титуляр. Яблонски пък имаше травма, но вече е готов и дори вкара в мрежата на Витоша Бистрица. Голямото предимство на чеха е, че е много опасен при статични положения пред вратата на съперника. Нуно Рейш се присъедини последен към отбора и дебютира в мача за националната купа. Той обаче не бива да бъде отписван от уравнението за предстоящата среща на „сините“ от Първа лига.