Поредна трансферна спекулация се завъртя около Левски. Румънското крило Адриан Стоян беше пратен на "Герена" от родни медии, но подобна сделка изглежда малко вероятна. Дори на практика невъзможна, показва проверка на GONG.BG

Офанзивният футболист е в напреднали преговори с шампиона на Румъния ЧФР Клуж, като според информациите от страната се очаква да подпише договора си още тази сряда. На практика няма какво да провали сделката с този тим, тъй като футболистът е договорил личните си условия. 

А според "Digi Sport", те са повече от удовлетворителни за него. Той се е договорил за месечна заплата от 30 хил. евро в ЧФР Клуж. А с новата заявена политика на "Герена", подобни заплати повече няма да се плащат, независимо от визитката на играча. 

За последно Адриан Стоян игра в Стяуа, но беше преотстъпен там от италианския Кротоне. За гранда от Букурещ той записа само два мача през пролетта, а сред изискванията на треньорския щаб на Левски е новите попълнения да са играли редовно през миналия сезон. 

Иначе визитката на румънеца определено е внушителна. Той е продукт на школата на Джика Попеску, като цялата му кариера в мъжкия футбол до началото на 2019 г. е преминала в Италия. Той има и един мач за местния гранд Рома. Адриан Стоян е на 28 години и има два мача за националния отбор на Румъния.