Левски предпочете да се раздели с един от най-обещаващите таланти на Казахстан в лицето на Еркебулан Сейдахмет, въпреки че му беше препоръчан от бившия му наставник Станимир Стоилов. "Сините" го бяха взели под наем за една година от Уфа, но прецениха да го върнат на руснаците в средата на арендата. 

В българските медии се появиха информации, според които левскарите са изпуснали пари от евентуална бъдеща негова продажба. Според вестник "Меридиан Мач", уговорката била двата клуба да делят поравно постъпленията при евентуален трансфер на казаха, докато той играе на "Герена". 

Тези информации се появиха заради слуховете, че Казахстанския Меси ще бъде продаден от Уфа на Кайрат Алмати в родината му. Медиите в бившата съветска република обаче разкриха как точно стоят нещата. От там са категорични, че руснаците нямат намерение да го задържат и ще го пуснат под наем при всеки желаещ. 

Идеята на Кайрат е да вземе Еркош с дългосрочен наем, а след това да го привлече като свободен агент, когато му изтече договорът. Отделно там не се съобщава за възможността, цитирана из българските издания, за подялба на трансферната сума между Уфа и Левски при евентуален трансфер. Но дори и да е имала такава, тя става безпредметна при подобна сделка за него, каквато иска да осъществи Кайрат. 

Сейдахмет дойде с големи очаквания в София, но затвърди впечатленията, че е твърде чуплив. За последните близо три години той има изключително малък брой мачове, защото постоянно е преследван от контузии. Сега се надява да възроди кариерата си в родината.