Ръководството на Левски е ударило на камък в опита си да се отърве от ненужния португалец Филипе Нашименто. "Сините" го бяха преотстъпили на румънския Политехника Яш през изминалата пролет и водеха преговори за постоянния му трансфер там. 

Днес обаче той е бил освободен от румънския клуб и му е било обявено, че е свободен да се завърне в София. Освен него, още 13 футболисти са научили от клубната управа, че нямат повече бъдеще в отбора от Яш. 

От Левски са опитали да вземат 150 хил. евро за португалеца, който дойде на "Герена" преди година и половина от Динамо Букурещ. Тогава за подписа му бяха платени 200 хил. евро на румънците, но Нашименто не успя да убеди в качествата си, въпреки че на моменти загатна за тях. 

Все още не е ясно какво се случва с другия ненужен, който има договор с Левски до 30 юни 2020 г. и за когото столичани се надяват да вземат пари от негов трансфер. Това е нападателят Ривалдиньо, който беше под наем във Виторул Констанца през пролетта. 

Разликата при него е, че босът на румънците Джика Хаджи го иска, но закованата цена от 200 хил. евро е непосилна за клуба му. Там обаче преговорите продължават и нищо чудно да се стигне до положителна за всички страни развръзка. А какво ще се случва с Нашименто, все още не е ясно.