Само след няколко дни не само "синя" България, но и истинските фенове на футбола у нас ще отбележат един юбилей - 75-годишнината от рождението на великия, легендарния, непрежалимия Георги Аспарухов. 

Съдбата го отне от този свят само на 28 години, но той остави толкова дълбока диря след себе си, че поколения по-късно е не просто помнен, а любовта към него се предава от баща на син. 

Един от най-добрите приятели на Гунди приживе Сашо Костов си спомни за него в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT и сподели моментите, които го правят незабравим за поколенията. 

"Гунди си остана завинаги в сърцата на хората. Той подбираше момента къде да тръгне, какво да направи. Аз гледах неговото движение и това ми помогна да му подавам точни пасове и да вкарваме толкова много голове." 

"Португалската публика му ръкопляскаше, когато Левски игра с тях, особено при тоя велик отбор на Бенфика. Имаше предложения да остане в Португалия, но нямаше как да стане. Беше голяма работа, доказа го и на мача на "Уембли". Тоя гол тогава беше нещо световно, да вкараш на тази силна Англия с рейд от центъра..." 

"Ако беше жив сега, щях да му кажа да бъде такъв, какъвто беше. Някои казват, че не се знае какъв щеше да е след футбола. Но при него промяна нямаше как да има. Много ми липсва, остават ми спомените и снимките, които имам. На събиранията си винаги споменаваме неговото име. Той още е жив и е в сърцата на хората", сподели легендарният Сашо Костов.