Ръководството на Левски анонсира предстоящото излизане на книгата „Като Гунди“. Проектът е първият по рода си двуезичен сборник с разкази, истории, спомени и цитати за живота и кариерата на незабравимата деветка на "сините" Георги Аспарухов, адаптирани и илюстрирани специално за подрастващото поколение.

Шеф на Левски: Очаквам пълен стадион срещу Ботев, 7 съотборници на Гунди идват

Мисията на книгата е да представи пред младото поколение изключителните достойнства на един от най-големите български футболисти.

Разказите описват живота и кариерата на Гунди, разказват за характера и силата му, за вярата и убежденията, за силата на духа и любовта към футбола, която зароди в привържениците. За обаянието и величието на един играч - пример за мъжество, човечност и доблест.

Гунди, какъвто не го познавате

„Искаме тази книга да допринесе за формирането на левскарските ценности, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, споделят авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.

"„Като Гунди“ представя Георги Аспарухов като необикновен и гениален футболист. Явление, надхвърлящо границите на футбола. Характер, който всички ние искаме да възпитаме у наследниците си.

Да бъдеш Като Гунди! Да бъдеш човек!

ПФК Левски кани всички вас на честванията около годишнината на Георги Аспарухов в петък (4 май), където ще може да се запознаете с книгата „Като Гунди“ и нейните автори. Срещата ще се състои от 17:30 часа на територията на специално изградения пред Сектор „А“ на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ - „Виваком детски фън парк“, в който ще бъдат разположени различни атракциони като Плейстейшън зона, джаги, клетка за футбол един на един и други.

Очакваме ви!

Само Левски!", написаха на официалния си сайт "сините".