Маркетинговият директор на Левски Тодор Минев даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио. Той сподели очакванията си стадионът да се напълни по време на предстоящото домакинство на Ботев от 33-ия кръг на Първа лига. Както е известно, в деня на мача (4 май) се отбелязва 75-годишнината от рождението на легендарния нападател. По този повод от клуба са замислили редица мероприятия, а специално за повода на Герена ще бъдат и съотборници на Аспарухов.

Припомняме, че Левски и Ботев са двата отбора, за които се е състезавал Гунди. По ирония на съдбата те се срещат навръх юбилея му.

- Господин Минев, очаквате ли стадионът да се напълни, интересът сериозен ли е към този двубой и от маркетингова гледна точка?

- Щастлив съм да кажа, че наистина има огромен интерес и моите очаквания са наистина да напълним стадиона. Говорим с приятели и в клуба, вече сме в серия, ако мога така да кажа, така че мисля и това ще допринесе за напълването на трибуните. Все пак това е наистина голям празник, така се стекоха обстоятелствата. Нямаше как да стане по-добре – навръх рождения ден на Георги Аспарухов, да играят двата отбора, в които той е играл. Съдбата наистина си знае работата.

- Преди няколко дни Красимир Иванов обясни, че е отправена покана към легенди на Ботев, Чико Дерменджиев и други, имате ли информация дали те ще дойдат, и има ли задвижване по тази тема?

- Има задвижване. Доколкото знам, ще присъстват седем съотборници на Гунди от Ботев. Те ще бъдат част от една празнична церемония по награждаването им. Ще има грамоти, които ще се раздадат на колегите на Гунди от Ботев и Левски. Така че, силно се надяваме да дойде всеки от тях, който е потвърдил.

- Използвам момента, може би и Вие да кажете, нека призовем феновете да Левски да се отнесат с уважение към тези хора, които са били съперници на Левски като играчи на Ботев, но сега случаят е съвсем различен…

- Мисля, че целият празник, въобще под тази така невероятна дата за нашия отбор, мисля, че всички би следвало да се обединим и да прекараме добре, вместо да имаме някакви спортни заяждания. Откъм феновете на Левски не мисля, че ще има груби подмятания. Смятам, че всичко ще премине под егидата на един светъл празник.

- Господин Минев, ще има музикална програма, ясно ли е кои ще забиват на „Георги Аспарухов“ и къде ще бъде разположена тази сцена?

- Общо взето всички събития преди мача ще се провеждат на паркинга пред Сектор А. Сцената, доколкото ми е известно, ще бъде в близост до параклиса. До боксовата зала ще бъде организиран един детски парк с помощта на Виваком, което ще е интересно за по-малките. На самата сцена имаме потвърдили участие много интересни изпълнители. Не искам да ги разкривам всичките, но класици от типа на Подуяне блус бенд, Васко Кръпката, техни приятели. Вярвам, че ще бъде много добра атмосферата.

- На самият мач ще бъде казана голямата новина за мач, който ще се играе през лятото. Кога точно ще бъде съобщено?

- Надяваме се всичко да бъде наред. Все още чакаме потвърждение от няколко източника. Така че, да не развалям изненадата. Организирали сме така нещата, че да е изненадващо за всички. Надяваме се всичко да се стече така, както трябва и вие ще разберете.

За финал, обмисляте ли и други подобни инициативи през лятото, което ясно ще е под егидата 75-години от рождението на Гунди, други идеи имате ли?

- Разбира се. Тепърва започват празненствата около този юбилей. Ще има много турнири и изненади през цялото лято. Ще има турнета през всички фен клубове в България, където ще можем да говорим за Гунди. Ще се предлагат, не знам дали знаете, но на четвърти май ще бъде официално представена книгата за деца, която се казва „Като Гунди“. Тя ще бъде представена в детския парк. Това ще е едно от нещата, с които ще се разхождаме из България – ще разказваме какво е Гунди, какви са били неговите идеи, с какво е бил различен като човек и спортист. Но не искам да развалям изненадата, поетапно искам да ги разкриваме, за да бъде интересно.

Левски посреща Ботев на 4 май от 20.00 часа. Срещата може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.