След като успя да убеди звезда от световен мащаб като Габриел Обертан да удължи договора си с Левски, сега босът на "сините" Спас Русев се е заел да задържи и друг от основните играчи. Става въпрос за десния бранител Милош Цветкович. 

Агентът на сърбина Милко Бански разкри, че бизнесменът се е ангажирал лично и вече е отправил оферта към клиента му, а позициите на двете страни са много близки и се очаква да има скорошно споразумение. 

"Първото предложение към Цветкович дойде в събота и то беше лично от г-н Спас Русев. Искам да успокоя феновете на Левски, че позициите ни са много близки и мисля, че ще успеем да се разберем. Срокът за отговора ни е до 1 декември и ще го дадем най-коректно", обяви импресариото. 

Той разкри още, че е подходил невнимателно в момента, в който сръбският бранител е подписвал договора си с българския клуб през лятото на миналата година. И заради това Цветкович е играл през цялата минала кампания без нито една премия. 

"Цветкович е играл две години в шампионския отбор на Цървена Звезда, беше срещу Вандерсон в Шампионската лига. Той е класен футболист и е за нивото на Левски. За съжаление, към този момент финансовата рамка, която клубът ми беше дал, беше изключително ниска и малка."

"Мой партньор от Сърбия ми даде името на Милош, чухме се с него, обясних му къде идва, какво е положението в България. какви цели преследва клубът и какво възнаграждение може да получи. След 3-4 дни подписахме договор", заяви Бански в Актуално студио "Дерби".  

"Но искам да отворя една скоба, защото е важно. Аз излъгах Милош Цветкович - прямо, в очите, при подписването на договора с Левски. Тогава не го осъзнавах. След това му се извиних доста пъти. Когато говориш с чужденец, първият въпрос е каква заплата ще получа, вторият - каква премия, третият - къде ще живее."

"Има един пакет от въпроси, на които трябва акуратно да отговориш и да си държиш на думата. Когато си казал, че ще взима 100 000 евро на месец, да не е 90 000 евро. Или да не е 140, но 35 ще връщаш на Пешо и Гошо. Това е нашият бизнес и аз не съм горд от този бизнес. Той е пълен с мошеници. Пълен с хора, които търгуват с живи същества за тяхна сметка. Но бизнесът е такъв, какъвто е. "

"Милош Цветкович трябваше да получи договорената заплата, която е договорена коректно от Левски, да получи бонусите, които му бяха обещани, трябваше да получи автомобил от Левски и държеше химикалката, когато ми каза: "Бонусите ги няма в договора"."

"Красимир Иванов ми каза, че няма проблем, те щели да бъдат във вътрешния правилник. Този вътрешен правилник го чакам до днес. Една година той игра без премия. Има 39 мача по 90 минути. Минимум 15-16 хил. евро е загубил Милош Цветкович заради моето невнимание", добави Бански.