Славия победи ЦСКА с 1:0 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Карабельов се разписа в 51-ата минута и донесе 3-те точки на "белите", Сашо Александров беше изгонен в 60-ата минута, а съдията Чинков не отсъди поне в две ситуации дузпи за ЦСКА. Мауридес нацели на два пъти гредите зад Стергиакис, който направи куп ефектни спасявания. Така "белите" победиха за първи път в последните 13 мача, след като в предишните 12 имаше 9 поражения и 3 равенства.

Срещата започна равностойно, а Мауридес нацели напречната греда, след като Манолев центрира отдясно, а нападателят стреля добре, но нямаше шанс. Само три минути по-късно Джеси беше задържан от Александров в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи и последва корнер за "червените". ЦСКА опита натиск към вратата на Славия, но ситуациите не създадоха чисти опасности пред Стергиакис. В 26-ата минута Джеси стреля, не последва голова опасност. 

Манолев също пропусна да отбележи, за да се стигне до 28-ата минута, когато Мауридес нацели страничната греда след центиране отдясно.

Жоржиньо пропусна да се разпише малко по-късно, а Славия отвърна с опасна атака в края на полувремето, когато Чорбаджийски се справи, изчиствайки топката преди да стигне тя до Мицански при разбъркване пред вратата на Черниаускас.

През втората част Карабельов получи добър пас и в 51-ата минута се разписа с удар от 11 метра и не остави шансове на вратаря на ЦСКА. Малко по-късно Велковски спря непозволено Малинов в наказателното поле на Славия, Чинков не отсъди дузпа. 

Сашо Александров получи втори жълт картон в 60-ата минута на двубоя и остави съотборниците си в намален състав. ЦСКА упражни нов натиск, но Стергиакис спасяваше удар след удар. В 66-ата минута опасна атака за Славия позволи на Мицански да стреля, но неточно. Минута по-късно Мауридес стреля, Стергиакис се справи.
 

​В 76-ата минута играчите на ЦСКА отново имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Станисавлевич, но съдията остави играта да продължи. Пет минути по-късно Десподов беше подкосен от Пешов в наказателното поле на Славия, съдията отново не отсъди наказателен удар.

До края на мача Десподов стреля опасно, Стергиагис спаси отбора си от попадение. След това поражение ЦСКА остава на второто място с актив от 38 точки, на 6 вече от първия Лудогорец. Славия е на 10-ото място с 20 точки.

 

Ето и съставите на двата отбора: 

Славия: Стергиакис, Александров, Марем, Гамаков, Велковски, Шоколаров, Карабельов, Ашковски, Йомов, Иванов, Мицански

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Жоржиньо, Джеси, Манолев, Мауридес, Малинов, Бикел

съдия: Волен Чинков