На прага сме на битката за 7-о място в Първа лига. В две срещи в рамките на три дни Славия и Етър ще определят по-добрия, тимът, който ще стигне до баража за квота за европейските клубни турнири.

Първият двубой е на стадион „Славия” от 20.00 часа. Срещата ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута, в развитие, в GONG.BG.

Много любопитен ще бъде сблъсъкът между двата тима и от гледна точка на конфликта, който се разви през седмицата между новия селекционер и критиката на президента на Славия Венцеслав Стефанов за разширения списък с повикани играчи за националния тим.

Към капитана на „белите” Янис Карабельов има сериозен интерес от страна на клуб в Русия. Футболистът попадна и сред избраните за мачовете срещу Косово и Чехия от страна на Красимир Балъков. Любопитен факт е, че в предишния мач с Ботев Вр Янис Карабельов мина границата от сто мача за белите в първенството и има вече 101. Дебютът на юношата на клуба в Първа лига бе на 28 септември 2013 г. при загубата с 0:1 от Левски.

Отборът на Славия се намира в серия от 3 поредни мача в Първа лига, без да допусне гол във вратата си – 1:0 срещу Дунав в Русе, 0:0 срещу Ботев Пд навън и 1:0 след продължения срещу врачани у дома.

Златомир Загорчич обаче ще бъде на трибуните, след като беше изгонен в реванша срещу Ботев Враца. Мартин Кушев ще влезе в ролята на човека, който ще диктува случващото се от пейката на „белите”.

По всичко изглежда, че Етър ще бъде в оптимален състав при гостуването в първия двубой срещу Славия. Отборът спечели всеки от четирите си мача със Славия след завръщането на болярите в елита – два пъти по 2:1 през миналия сезон, 3:0 на „Ивайло” и 1:0 в „Овча купел” през настоящия, като в този период белите си отбелязаха 3 автогола.

Етър има самочувствието, че през миналия сезон спечели два баража за крайно класиране – полуфинален сблъсък с Пирин Бл (2:1 у дома и 1:0 навън) и финал за 11-ата позиция с Дунав (2:0 на „Ивайло” и 2:1 в Русе).

Вторият мач в битката между Славия и Етър за 7-о място в Първа лига ще се проведе във Велико Търново на 23 май, четвъртък.