След победи съответно над Ботев Враца и Локомотив Пд, Славия и Етър си осигуриха среща за финалния плейоф за седмото място. Болярите на два пъти вече спечелиха срещу столичния тим, и Златомир Загорчич знае силните страни на опонента.

„Добър отбор, който показва добри игри през този полусезон под ръководството на Балъков. Това, което показват като игра е, че те са фаворит в този мач. Ще се опитаме да ги изненадаме с нещо ново и да излезем краен победител”, сподели Златомир Загорчич в предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

Славия все още няма гол във вратата на Христо Иванов през този сезон, докато Етър победи веднъж класически и веднъж минимално през кампанията „белите”.

„Ще се опитаме да играем тактически максимално концентрирано. Както и много дисциплинирано”, допълни Загорчич.

През седмицата Красимир Балъков беше обявен за селекционер на националния отбор. Той вече обяви разширения списък за предстоящите срещи. Място в него намери полузащитникът на Славия Янис Карабельов.

„Янис заслужава да е в националния след показаното през целия сезон”, допълни Загорчич.

При успеха над Ботев Враца Загорчич беше изгонен, затова остава въпросът, как ще се компенсира липсата на треньора на Славия срещу Етър.

„Говорим си цяла седмица за това, играчите, които ще излязат на терена да са максимално концентрирани. Убеден съм, че така ще спечелим мача. Дарко Тасевски и Ради Кирилов засега са с контузии, но има още време, ще влизат в движение. Иска ми се много повече да показваме. Надявам се следващият сезон да е по-различен, искам да играем в евротурнирите”, завърши наставникът на „белите”.

Първият мач във финала за 7-о място е на 20 май, понеделник, от 20.00 часа, а вторият ще се състои на 23 май, четвъртък, със същия начален час. Срещите ще бъдат излъчени по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Всичко най-интересно преди, по време и след двубоите можете да прочетете на GONG.BG.