Красимир Балъков е новият национален селекционер на България. През седмицата той беше представен официално на поста, който зае след Петър Хубчев.

Специалистът не скри, че иска да използва най-добрите футболисти, независимо дали са чужденци, по-опитни, или по-млади. Балъков ще се опита да направи необходимата сплав, а това си личи и от избора му за мачовете срещу Косово и Чехия.

Сред повиканите са младите Иван Турицов от ЦСКА и Кристиян Димитров от Ботев Пд. Опитните Георги Илиев от Черно море и Марселиньо от Лудогорец. В групата личат и имената на трима играчи от Етър – Христо Иванов, Крум Стоянов и Георги Сърмов. С тях треньорът ще се опита да преодолее и Славия по пътя към баража за Лига Европа.

„Спокойствие няма, още повече преди баража – финален двубой срещу Славия, за да стигнем до битка срещу третия за място за евротурнирите. Надявам се, моите футболисти досега са го правили, отново да се мотивират и концентрират срещу Славия. Времето ще покаже дали ще ги елиминираме”, сподели Красимир Балъков за предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT.

„Ние винаги имаме нещо наум, но не винаги успяваме да го реализираме. Срещу Локомотив Пд стана по прекрасен начин. Със Славия ще бъде същата битка, познаваме се добре, знаем си силните и слабите страни. Става дума и за малко късмет. Надявам се да победим и да играем на бараж за УЕФА”, допълни наставникът на Етър.

„Тактическите указания са съобразени с това, че са два мача, трябва да се спазват стриктно тактическите указания. Да правим по-малко индивидуални грешки, разбира се, трябва да се подготвим и психически”, каза още Красимир Балъков.

„Футболистите ми са професионалисти, познаваме се добре, прекарал съм почти две прекрасни години с тях, ще прекараме още две седмици надявам се по същия начин”, завърши Бала.

Първият мач във финала за 7-о място е на 20 май, понеделник, от 20.00 часа, а вторият ще се състои на 23 май, четвъртък, със същия начален час. Срещите ще бъдат излъчени по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Всичко най-интересно преди, по време и след двубоите можете да прочетете на GONG.BG.