Легендата на Левски Наско Сираков заяви, че никой не може да го изкара от любимия му клуб, а футболисти, които нямат мотивация трябва са бъдат застреляни, да не се мъчат.

"Аз по принцип не съм... Аз не мога да изляза от Левски. Това, че не съм на работа в Левски... Аз това, което съм дал на клуба, никога не може да ме изкара от Левски", коментира голмайстор номер 1 за "сините" пред bTV.

Попитан за 11-и декември, когато сключва брак със съпругата си Илиана Раева, Сираков отговори: "Тази дата ми е запечатана в мозъка. Илиана е един великолепен човек. Каквото и да кажа за нея ще е малко. И ми е изключителна опора в живота. Всяка сутрин ѝ казвам, че я обичам. Сигурно има и непростими неща в брака. Аз не съм се сблъсквал с такива неща, но животът е толкова разностранен и може да ти поднесе какви ли не изненади. Няма нещо, за което да не сме се карали с Илиана. Например, че вървя един метър пред нея. В леглото. Как да сме се сдобрявали? Там най-лесно се сдобряваме."

"Не мога без семейството, футбола и лова. Не мога да се лиша по никакъв начин от тези три неща. Сигурно има и други", заяви още Наско Сираков.

"Илиана ми е рязала дрехите на ивици. Изхвърляла ми е всички видове парфюми и часовници. Продължаваме напред и това е. Много добри деца имаме. Изключително се гордея с дъщерите ми. Не сме ги спирали за нищо. Стремяли сме се с разговори да ги учим кое е редно и кое не. Гордея се с това, че не са пробвали какъвто и да е наркотик", добави Сираков.

"Не съм някакъв зависим от финансовото ми състояние човек. С Илиана сме минали и през това да нямаш нищо, и да можем да си позволим почти всичко", добави Сираков. "Мисля,  че имам около 2250 лева в джоба. Това са ми всичките пари за месеца", разкри Наско Сираков на въпрос колко пари има в момента в джоба.

Сираков коментира и ситуацията в българския футбол и играчите, които се изявяват по родните терени.

"В България се играе най-бавния футбол в Европа. Едно е сигурно, че голяма част от нашите футболисти не са достатъчно добре подготвени физически. Не говорим за техниката", каза Наско Сираков.

"Като чуя "нашите футболисти може би не бяха мотивирани"... Ако футболистите не са мотивирани, те трябва да бъдат застреляни веднага, да не се мъчат. А също така и треньора и ръководителя, и всички. Какво значи един човек, когато с това си вади хляба, той нищо друго не може да прави и получава изключителни пари, да не е мотивиран?", сподели още Наско Сираков.

"Бях много добър ученик. Но не съм бил пълен отличник. Имаше предмети, които по-малко ме вълнуваха. Например химия, биология, физика. Нямах проблеми с математиката. Страшно обичам историята и география. С българския не съм имал проблеми", върна се назад Сираков.

Наско Сираков хвали Левски: Вече много неща ми харесват

"Сега си давам отлична оценка. Но трябва да ми я дадат съпругата и децата ми. През 60-те години ние растяхме на улицата. Сегашното поколение това го няма. Постоянно беше някакъв екшън и постоянно се стремяхме да измислим нещо ново като деца. Моето детство имаше сладък вкус - на лютеницата на баба, на едно пълноценно детство", разкри Наско Сираков.

"Лъжех за всичко, защото ме беше страх да кажа истината на баща ми. Изби ми завинаги идеята да послъгвам. Смятам, че това страхотно ми е помогнало в живота, защото мога да гледам всеки в очите. Да, засягал съм хора с това, което казвам, но не ги лъжа", категоричен бе бившият футболист.

Не може да е случайно, че всички пропищяха от Лудогорец

За двубоя на отбора на Христо Стоичков срещу отбора на Барселона, Сираков заяви: "Ние с Христо сме си запазили през всичките тези години приятелството. Той е един огромен футболист, посланик на България по света. Един нехаресван и недооценен в България човек. На базата на неговата директност и безпардонност в определени моменти. На него това му помогна да постигне всичко това във футбола и живота. Не съм срещал друг човек, който да иска повече от него да успее. Ние в България не харесваме успелите. Много хора го оценяват, но има и други, които по една или друга причина не го харесват."

"Левски е голямата ми любов", заяви за финал Наско Сираков.