Сираков, Сашо Костов и куп "сини" величия зоват за обединение

Едни от най-обичаните играчи на Левски през годините, донесли куп титли и радостни моменти на феновете, призоваха вкупом за обединение. В средата на седмицата те имаха среща със собственика Спас Русев и още тогава поискаха точно това. 

Босът обяви, че е готов да се откаже от издръжката на "сините" заради конфликта му с част от големите фенски групировки след Общото събрание на 20 февруари. Сега обаче легендарните фигури от историята на Левски призоваха за обединение и подкрепа. Те също се обърнаха и към играчите. Ето и какво написаха в декларацията си:

"Уважаеми левскари, ние ветераните на Левски се обръщаме към цялата "синя" общественост от позицията на хора, вложили голяма част от живота си в служба на любимия ни клуб."

"Били сме на върха, преминавали сме през трудности, имали сме велики мигове и много тежки моменти, но през всички тях сме преминавали с високо вдигнати глави и ясното съзнание, че имаме необикновения шанс да сме част от най-великия клуб в България."

"Клуб, символ на свободния дух, непримиримост, доблест и чест. Клуб, който има вековна история, в която ние сме само прашинки, разпилени във времето. Ние много ясно осъзнаваме, че нашата мисия не е приключила и не е заключена в отминалите години."

"Нашите сърца ще бият с Левски докато ни има. И докато сме живи ще се борим в името на "синята" идея. Именно затова приемаме като наше задължение да застанем рамо до рамо до всички милеещи за Левски и да ги подкрепим."

"На първо място искаме да се обърнем към футболистите от представителния тим. Момчета, за вас трябва да е ясно – носите голяма отговорност. Носите синята фланелка, а тя е повече от работна униформа. Тя е отговорност, дълг и привилегия."

"Тя е много по-особена от всички останали футболни фланелки, които сте носили или ще носите, защото е пропита с историята на велики играчи и достойни хора. Трябва да знаете, че на вас не се гледа просто като на футболисти. На вас се гледа като на личности, които трябва да съчетават в себе си футболни и човешки достойнства."

"Да сте пазители на качества като мъжество и спортсменство в играта и извън нея. Да давате всичко от себе си. Да се стремите и към невъзможното заради Левски и заради себе си. Най-важното, което трябва да знаете е, че вие сте качествени футболисти и достойни хора, затова сте в Левски. И трябва да го отстоявате и показвате всеки ден."

"Може да загубите мач, два или три. Да загубите шампионата. Но никога не трябва да губите доверието и уважението на хората. Защото, ако те виждат, че вие давате всичко от себе си и се борите със зъби и нокти за всеки сантиметър по терена, ще ви следват навсякъде. Ще ви подкрепят до край."

"Ще влязат и в огъня заради вас! Вярвайте в себе си, защото можете много и ще постигнете много! Бъдете отбор и приемете съотборниците си като свое семейство. Заедно ще стигнете до върха!"

"Накрая искаме да се обърнем към най-великата публика в България. Скъпи левскари вие сте доказали през годините, че сте феномен. Че сте способни в най-тежките мигове да понесете отбора на своите рамене."

"Да прекосите ада, за да помогнете на своя любим Левски да стигне до върха. Вие сте тези, които обърнахте представата за футболни привърженици и се превърнахте в социален феномен. Хора с позиция, отстояващи и пазещи завета на нашите създатели. Публика, която не пее за победа, а пее за своята любов – вековния Левски София."

"Искаме да се обърнем към вас с молба да мобилизирате всичките си усилия в този тежък за клуба момент. Левски има повече от всякога нужда от вас. Бъдете с отбора винаги и навсякъде. Всички! Малки и големи – рамо до рамо."

"В своето време Левски е бил борец за свобода, днес той е символ на свобода, не на пропаганда на диктатори и диктатури, затова Левскари, помагайте и се борете срещу всичко, което би навредило или ощетило клуба. Вие знаете какво означават думите доблест и чест. Силни и велики ви прави именно обичта към Левски. Всички заедно в името на Левски!", написаха в декларацията си ветераните и се подписаха под нея: 

Александър Костов
Александър Манолов
Ангел Станков
Асен Букарев
Валентин Захариев
Валери Греков
Войн Войнов
Георги Славчев
Георги Цветков
Геоги Чиликов
Гошо Гинчев
Добромир Жечев
Емил Спасов
Иван Стоянов - Типеца
Кирил Ивков
Наско Сираков
Пламен Николов
Стефан Аладжов
Стефан Павлов
Стефан Василев
Цветан Веселинов - Меци
Петър Петров
Петър Курдов
Пламен Николов
Даниел Боримиров
Георги Тиханов
Владимир Николчев
Кирил Вангелов
Янко Кирилов

Свързани материали

  • Спас Русев на среща със Сираков и още куп Спас Русев на среща със Сираков и още куп "сини" легенди
  • Спас Русев: Акциите на клуба продължават да са в касата на Левски Спас Русев: Акциите на клуба продължават да са в касата на Левски
  • Сираков: Нищо не ни пречи да сме оптимисти още два месеца Сираков: Нищо не ни пречи да сме оптимисти още два месеца
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Александър Костов Наско Сираков Левски

Първа лига