Спортно-техническият директор на Септември Кристиян Добрев бе единственият от клуба, който спря да отговаря на журналистическите въпроси след загубата с 0:2 от Левски в 9-ия кръг на Първа лига. Добрев беше категоричен, че съдията Ангел Ангелов не е отсъдил две дузпи за неговия тим.

Митов: Обертан е много висока класа за нашето първенство

Септември имаше претенции за игра с ръка на Давид Яблонски през първата част, като чехът спря пред голлинията изстрел на Мартин Тошев от вратарското поле. През втората част гостите поискаха наказателен удар за фаул на чешкия защитник срещу Жеан Патрик.

„Моето обяснение… Представихме се добре преди всичко. Въпреки това недопустими грешки в защита – вкараха ни два пъти в края на всяко от полувремената. Другото, поне по мое мнение, не ни бяха отсъдени по една дузпа във всяко полувреме. Ако поне едната беше отсъдена, мачът отиваше в коренно противоположна посока”, коментира Добрев.

Мартин Тошев: Ако ни бяха свирили дузпа, мачът отиваше в друга посока

„Не мога да разбера дали толкова си могат съдиите, аз говоря конкретно за нашия тим. В повечето мачове, които са ни ръководили, пряко влияят на резултатите. Няма да се връщаме към срещите с Етър и ЦСКА. Един мач замълчаваме, втори мач замълчаваме, сега трети мач… След всеки кръг има някой недоволен, сега сме ние, миналия кръг бяха Левски, преди това ЦСКА и Черно море. После имаше съдия, на когото показно му беше отрязана главата, беше изваден от нарядите. Мисълта ми е, че след всеки кръг някой се оплаква, сега ние за пореден път. Дано като надигнем и ние глас, някой да ни помогне, де да знам.”

„Аз гледам с други очи нашия отбор, но смятам, че играхме добре, представихме се нелошо, затруднихме Левски. Тези ситуации… Особено първата беше 100-процентова дузпа. Ръката на Яблонски изобщо не е в естествено положение. Това е 100-процентова дузпа.”

„аз не мисля, че липсата на опит е оправдание. ДА, в нашия тим се дават шансове на определени играчи, заради което знаем, че ще страдаме. Лошото е за труда на футболистите и треньорите, които полагат усилия през седмицата, а после идват такива решения. Чувстваме се ограбени. На повторенията видях, че гледната точка на съдията е перфектна. Има си компетентни органи, които да преценят каква трябва да е оценката на съдията. Гледаме към следващия мач”, завърши Добрев.