Един от величията на Левски и верен приятел на Георги Аспарухов - Сашо Костов призова синята общност никога да не забравя следата, която е оставил легендарния нападател в историята на българския футбол.

Спомен за Гунди от друг великан: Сашо Костов

Днес се навършват 75 години от рождението на Гунди. Отборът на Левски поднесе венци и цветя на паметника на бившия футболист на “сините”. Също така Левски ще отбележи годишнината от рождението на голямата си легенда с чествания и активности през целия ден, чийто връх ще бъде двубоят с Ботев от 20 часа.

“Това е незабравима история. Няма как да се опише. Такова нещо няма как да се опише. Много бързо мина, но и много време ще остане винаги в съзнанието на всички левскари”, каза Костов.

Краси Иванов: Липсата по Гунди е жива и до днес

“Синята общност не бива да забравя кой е Гунди и той винаги трябва да остане в сърцата на тези, които са го обичали и ще продължават да го обичат. Мисля, че този човек от горе е решил точно Ботев и Левски да играят в днешния ден. Той игра и в Ботев, и в Левски. Едно съчетание, което така съвпадна, но някой е наредил, за да бъде така и го е направил с добро”, допълни той.

“Чувам, че са издали книги за Гунди. Могат обаче да се издадат още много, много книги за него. Мисля, че това, което е бил ще се запомни с векове. Като чуя за Гунди и тръпки ме побиват, защото знам какъв човек беше, какъв футболист беше. Мъчно ми е, че го няма”, каза още легендата на “сините”

75 години безсмъртие, 75 години Гунди

Костов бе попитан и какво е посланието, което е оставил Гунди за младото поколение: “Да видят това, което е представлявал той, да се учат от това, което е правил, но това не зависи само от тези дечица, а от тези, които ги възпитават.”