Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев разкритикува остро настоящия голмайстор на тима Фернандо Каранга за поведението му. Според Сакалиев, Каранга е прекалил с провокациите си към феновете на Левски след края на дербито, спечелено с негов гол.

Както е известно, голаджията позира с надуваем член, „облечен” с шалче на Левски, което му донесе един мач наказание.

На мен ми липсва да наблюдавам хубавия футбол. На времето имаше повече българи, сега има повече чужденци. Това влияе и на националния отбор. За да се направи един добър отбор трябва да се почне от школите. Навремето като бях юноша на Нефтохимик имахме пълните условия да израснем като футболисти. В днешно време не всички президенти обръщат внимание на юношите”, сподели Сакалиев пред „Домът на футбола”.

„Присъствах на стадиона (на ЦСКА-Левски .б.р). Заради лошото време не се получи мачът, който очаквах. Получи се борба и надлъгване. Първите около 15-20 минути Левски бе по-доминиращ, но ЦСКА вложи всичко в този мач и заслужено победи, защото излезе да победи. ЦСКА винаги излиза да печели. Липсват ми още повече голове.  В ЦСКА винаги има добри нападатели, така че ще има кой да го замести (Каранга бр.).”

„Всеки един футболист има право да изразява своята радост по един или друг начин. Това с ръката съм по-склонен да го приема, но след мача с Левски това не е ок. Един професионалист винаги трябва да има уважение към съперника. Аз също съм дразнил феновете в Сектор Б, но това за мен е прекаляване. Един футболист трябва да показва същността си на терена, а не по този начин.

„Можеше да му обяснят за какво става въпрос, да го глобят по вътрешния правилник. Сега се дават ненужни пари за една такава простотия. Той си е виновен. Един разумен човек не би постъпил така. Не е помислил правилно. Ръководството трябва да има сериозен разговор с него и с другите.”

Сакалиев: Знам как ще свършат мачовете на Лудогорец с Верея и Ботев, титлата се решава извън терена