С гол на Антонио Аниете, Левски постигна втора поредна победа с 1:0 в Първа лига. „Сините“ победиха Верея в Стара Загора в мач от 18-я кръг на родното първенство.

Това бе втори успех с 1:0 за Левски след успеха над Славия в миналия кръг. Тимът на Верея, който имаше три домакински поредни победи, записа втора загуба в последните си два мача, след като падна при гостуването си на Ботев в последния си двубой.

Голът на Аниете дойде в 68-ата минута, след центриране на Роман Прохазка, а Верея игра цялото второ полувреме с човек по-малко заради червен картон, получен от Елиаш в добавеното време на първата част.

Със спечелените 3 точки Левски вече има 40 на второто място във временното класиране и намали разликата с лидера Лудогорец на 3, преди разградчани да са изиграли мача си с Локомотив Пловдив.

Верея пък остава с 22 точки на седмо място в подреждането в Първа лига.

ВИЖТЕ ТУК РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Първото полувреме премина с преимущество на „сините“, а домакините търсеха шансовете си с бързи контраатаки. В 5-ата минута атака на домакините бе спряна заради засада на Момчил Цветанов, който получи от Георги Андонов в наказателното поле на Левски.

Гостите опитваха постепенни нападения, като в 12-ата минута Мехди Бурабия центрира, Димитър Пиргов засече с глава в наказателното поле на Верея, но не успя да отправи силен удар.

Най-добрата възможност за Левски бе в 41-ата минута, когато Бабатунде Адениджи не успя да се разпише. Адениджи излезе сам срещу вратаря Иван Караджов, но не успя да го преодолее. Караджов се намеси добре и три минути по-късно, когато на два пъти се намеси добре след удари на Бурабия и отново на Бабатунде Адениджи.

Домакините останаха с човек по-малко в добавеното време на първото полувреме. Елиаш получи втори жълт и съответно червен картон, след като удари Роман Прохазка с лакът.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА В СТАРА ЗАГОРА ВИЖТЕ ТУК

След почивката Левски продължи да бъде по-активният отбор срещу останалия с 10 човека състав на Верея. Хубав удар на Антонио Аниете в 51-ата минута прати топката над напречната греда на вратата на Верея.

Центриране на Минев за Роман Прохазка в 60-ата минута бе обещаващо, но словакът не успя да насочи добре топката.

Левски успя да поведе в 68-ата минута. Антонио Аниете се разписа за 1:0 за гостите след центриране на Роман Прохазка от дясно по атаката на "сините".

Нова опасна атака за Левски в 74-ата минута можеше да даде шанс на Прохазка, който владееше топката, но защитата на Верея се справи.

Гостите обаче можеха да пострадат в 80-ата минута, когато след грешка в защитата на Левски и Здравко Илиев шутира опасно към вратата на гостите.

В крайна сметка победата бе за Левски, а Верея отстъпи като домакин.

Стартовите състави на Верея и Левски:

Верея: Иван Караджов, Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Илиас Хасани, Костадин Слаев, Георги Ангелов, Илиян Йорданов, Амаду Сукуна, Елиаш, Момчил Цветанов, Георги Андонов

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Александър Ем. Александров, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Джереми Де Ноойер, Хеан Деса, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи