Левски гостува на Верея в мача от 18-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата на „Трейс Арена“ е с начален час 15.00 и ще може да бъде проследена в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Преди мача „сините“ заемат второто място в класирането с 37 точки, докато старозагорци са седми с 22. В предходния кръг момчетата на Елин Топузаков постигнаха успех с 1:0 над Славия в най-старото столично дерби, като по този начин се върнаха на победния път. Верея пък е в серия от три домакински успеха, постигнати срещу Локомотив Горна Оряховица, Дунав и Берое.

Именно в двубоя срещу „белите“ перуанският футболист на Левски Хеан Деса записа първото си участие в попадение за тима от „Георги Аспарухов“, докато Мехди Бурабия отбеляза дебютен гол.

Добрата вест за столичани, дошла през седмицата, е завръщането на Георги Костадинов към тренировъчния процес. Топузаков обаче няма да може да разчита на полузащитника за двубоя срещу Верея. В групата се завърна изтърпелият наказание от една среща защитник Димитър Пиргов.

„Настроението е добро, но това не е важно, ако не се представим, както искаме по време на мача. Срещу Верея също искаме да вземем трите точки и трябва да сме максимално концентрирани и отговорни. В един отбор е нормално да има и загуби, и победи. Няма отбор без поражения. Похвално е, че взехме трите точки срещу Славия и нашето самочувствие не бива да е разклатено. Сега ни предстоят два мача, които искам да изиграем като първи от новия полусезон, а не като последни за годината“, заяви Топузаков преди гостуването на новака в А група.

Същевременно треньорът на Верея Александър Томаш сподели: „Няма смисъл да коментираме Левски. Всеки един любител на българския футбол знае техните възможности. Излизаме срещу един от грандовете в България. Левски е отбор, който всяка една година се бори само за едно - първото място“.

Хубавата новина за Александър Томаш е, че няма контузени в състава му преди срещата. Очаква се специалистът да заложи на нападателя Георги Андонов, който е пред своя мач номер 300 в елита.

Първата среща между Левски и Верея през сезона завърши с изразителен успех за столичани с 4:0.

В ранния мач от съботната програма Славия посреща Монтана. Срещата е от 13.00 часа на Националния стадион и ще може да бъде следена в сайта Gong.bg, в GONG PLAY, по DIEMА и по Дарик радио.

От 17.30 часа в Разград Лудогорец приема Локомотив Пловдив. Развитието на този двубой може да проследите  в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.