Председателят на Тръст „Синя България“ Илия Козарев заяви, че фенската организация е била поканена да участва в изработването на стратегията за бъдещото развитие на клуба. Той говори пространно за проведената среща с новия собственик на клуба Спас Русев на специално организиран брифинг, на който засегна всички по-интересни въпроси, обсъждани на сбирката.

„Искам да благодаря на Спас Русев, че се отзова на поканата ни. Той бе предубеден към нас като организация от предишните собственици. Той бе изненадан от нашите виждания и цели за Левски. Русев е зает човек, ние държахме да се видим с него. Ние сме доволни от тази среща, защото едно от най-важните неща, които нас ни интересуват, е финансирането на клуба. Получихме уверение, че няма да има заеми. Получихме уверение, че тези заеми ще бъдат прехвърлени като вноски по спонсорски договора. Не искам да навлизам в детайли. Ние лично сме много по-спокойни. Самият Спас Русев каза, че знае какви са настроенията към него, че знае, че се очаква да изсипе много пари в клуба. Но той каза, че няма да стане така. Ние винаги сме били против модела „бащица“ и клубът да зависи от един човек. Левски е голяма марка и може сам да реализира приходите си и по такъв начин, че да се бори за титла в България. Не сме молили чак Спас Русев за тази среща. Нормално бе да изчака да се ориентира в обстановката. Съвсем нормално е той да има повече информация сам за себе си, за да говори с нас“, започна Козарев.

„Специално за селекцията и затова кой играе и кой не играе най-малко е работа на Тръста и Спас Русев. Тези играчи са заварени. Заплатата, която взима един играч, не бива да му гарантира титулярното място. Не е редно да пипаш състава само защото Лукин взима по-висока заплата от Пиргов. Това са фенски разсъждения. Спас Русев също каза, че щом нещо върви добре, няма смисъл да го пипа. Получихме уверение, че ще има строга финансова дисциплина. Изглежда ми сериозно, че ще я има. Това обаче е началото. Сега предстои първият трансферен период на Спас Русев. Не мога да кажа какви играчи се търсят. Казаха ни, че пари на хаос няма да се харчат. Бюджетът ще се простира на база това, което Левски може сам да си осигури като финанси“, добави Козарев.

„Ние сме втори по-големи акционер. Не е ставало на въпрос ние да осигуряваме част от бюджета на Левски. Спас Русев каза ясно, че свои пари няма да дава в Левски. Или иначе казано, всеки който си купи билет за мач е дал повече пари от Русев като личност. Колкото повече хора има на стадиона, толкова по-големи ще са приходите. Има рекламен договор с Виваком. Левски като футболен клуб има солидна фенска маса. Затова рекламният договор на Левски с телекома е по-добър от този на Лудогорец. Говорихме, че ще има пакет в телекома на името на Левски. И част от приходите от този пакет ще влизат в клуба. Спас Русев не е едноличен собственик на клуба“, добави председателят на Тръста.

„1200-1300 човека е членската маса на Тръста. Аз избягвам да казвам на фенове на Левски да минават към телекомуникационната компания, която е спонсор на клуба. Това си е работа на самия телеком. Ако такова нещо се случи, може да си представите, че всяка подобна компания ще има полза да е спонсор на Левски. Защото след това тези абонати остават“.

„Когато бяхме в УС имахме достъп до финансите. Ние се договорихме с господин Русев по всяко време да имаме достъп до тази информация. С основния спонсор е така направена схемата, че и Левски има нужда от Виваком и той има нужда от Левски. Каква е каузата на Русев? Той е успял, има манталитет на лондончанин, не на българин. Той каза, че до сега с каквото се е захванал, го направил, както трябва и добави: „Но не очаквайте да изсипя пари, ей така“. Сега се изготвят нови длъжности характеристики на всеки служител в клуба. Започва се от администрирането. След това, отделно е спортно-техническата работа. Той ни каза, че ще се направи план, стратегия, бяхме поканени да се включим, да го правим заедно и да сме заедно отговорни. Да начертаем пътя така, че Левски да върви правилно. В Левски рано или късно, като се работи правилно на административно ниво, ще дойдат и успехите“, продължи Козарев.

„Моите впечатления – сега най-важни са финансовият директор, изпълнителният директор Диана Иванова, Станислав Ангелов и Евгени Русев. Това са хората, натоварени със задачата Левски да се структурира правилно“, отговори Козарев на въпрос за моментната ситуация в клуба.

„Ако се изливат едни пари, има нещо нечестно. Ние ще участваме в управлението с идеи, експерти. Ще се допитват до нас по въпроси. Ще работим за доброто бъдеще на Левски“, завърши Козарев.


Ако си решил да присъстваш на мача между Лудогорец и Левски, не пропускай възможността да споделиш изживяванията си с Gong.bg. Качи свои видео и снимки от моменти, които са те впечатлили в социалните мрежи придружени с #фенсектор и #fansector, а ние ще направим още много фенове съпричастни на твоето изживяване. Ние искаме да видим твоята страст! Позволи ни да видим битката между „зелени“ и „сини“ през твоите очи!
#фенсектор и #fansector