Членът на Управителния съвет на Тръст „Синя България“ Васил Колев заяви, че новият бос Спас Русев е път и голям шанс клубът да принадлежи на феновете си. Колев участва в нарочния брифинг след срещата с новия бос, като разкри, че не е участвал в самата сбирка, но е запознат със случилото се на нея. Той не скри, че е оптимист за бъдещето и добави, че вижданията на Тръста, че моделът „бащица“ е изчерпан, се припокриват напълно с тези на бизнесмена.

За напускането на Управителния съвет на Левски, Колев поясни: „Имахме очевидни конфликти и така се стигна до раздялата. Не е личностен конфликтът. Бе принципен. Обстановката естествено, че трябва да се взриви. Първо ако Левски се финансира чрез заеми и така се обременява, ако Левски няма финансова дисциплина, което значи да има бюджет, който да се приема навреме. Всичко това е едно натрупване. Нормално е когато клубът се управлява лошо да има конфликти. Когато това не може да се осигури от хората, които държат механизмите се стига до конфликти. Когато не се знае какво ще правим следващият сезон, когато не знаем колко струва секторът, значи тук има една голяма лъжа от старите собственици. Аз лично съм доволен от начина, по който се развиха нещата. Аз не разбрах какви са ми прегрешенията. Исках да браня интересите на Левски. Аз си подадох оставката, след като създавах напрежение. Но собствениците си тръгнаха, вероятно не доброволно. Не съм бил на срещата със Спас Русев. Лично съм много удовлетворен като фен на Левски – най-накрая има честност, че моделът бащица си отива и това го знае и настоящият бос на Левски. В това няма лошо. Има едни 10 милиона на година, които падат в канала. Малко са хората, които могат да си позволят такова нещо. Може би един Домусчиев. Ако участва в Шампионска лига, ОК, но иначе ще има проблем. А рано или късно Левски ще го измести“.

„Отделно смятам, че Спас Русев е път и огромен шанс да се случи Левски да принадлежи на привържениците си. Не знам дали е поставено лице. Факт е, че той излезе с лицето си пред феновете. Всеки е изиграл своята роля и трябва да отчетем ролята на всеки бос до сега за нашата идея отборът да е независим, от който и да е собственик. Припомням ви, че 800 00 бяха набавени за юбилея. Левски има 1200 индивидуални акционери. Този потенциал е въпрос да бъде развит. Следващите собственици направиха това прехвърляне, на тези 10 %. Правата на миноритарния собственик са важни. Законът дава формата на някакъв контрол. Левски няма как от утре да се самоиздръжка с 1000 човека на трибуните. Трябва да има хора, които да работят по това направление. Мисля, че това може да се случи. Надявам се, че тази среща е показал, че хората в Тръста не са лоши хора, те мечтаят за доброто на клуба. Един честен човек не се мъчи да се харесва. Той просто казва истината. Надявам се Тръстът и екип на Левски да направят една обща стратегия. Това искахме от стария собственик. Искахме да видим как да направим Левски един от петте най-големи клубове на Балканите. Левски има налице всичко, за да стане такъв. В спортно отношение можем да се борим да изпреварим и четирите водещи. Както прави Лудогорец в момента. Предишните собственици за мое разочарование или нямаха самочувствието, че могат да го направят, или не си вярваха. Надявам се такава програма да се появи. Тръстът има капацитет да обедини хора. Ние предлагахме бизнес-клуб, от който бягаха в Левски. Левски може би трябва да се декапитализира. Може би трябва доброволно да дойдат още акционери. Но хората са уплашени да дават пари. Може би трябва да се раздели собствеността. На този етап не излъчваме добри сигнали. Дори с Виваком не се прави както трябва. Така и комунистическата партия не е правила. Левски ще е добре, ако всички са членове. Нещата едно по едно биха били възможни, ако се работи“.

„Прочетох дразнещи коментари. Знам, че средата е ужасна. Тръстът не е бил против Спас Русев. Всеки, който работи за Левски е наш приятел и обратното. Ние не сме политическа партия, за да се гледа тези са били заедно, нали бяха против. Ние не сме партия и не се борим за симпатизанти. Ние искаме стабилен клуб. Хората знаете ли защо са стреснати – беше им внушено едно, вие ще участвате с издръжка. Плашат се хората. Ние се смеем на санирането и изборите – ние се смеем, но има хора, които вярват. Затова хората са пасивни, затова стоят у дома и не са на стадиона. До сега имахме каузи затова бяхме на стадиона. Ако сега имаме каузата да направим Левски велик клуб, той е такъв, но ако го направим по бляскав начин, пак ще се обединим. Единението, това е проблемът. Ще видим какво ще направи Спас Русев, но трябва да вярваме“, продължи Колев.

„Футболният отбор на Левски струва 300 000 или 400 000 лева на месец. Това са пет милиона лева на година. Когато играе футбол печелим по 200 000 от билети, 0 лева от трансфери, не можем да спечелим пари от евротурнирите. Прекосили печелим един милион, но харчим пет милиона. Основните длъжници в клуба са спортният отбор и спортните ръководства“.

„Георги Иванов показа тези резултати, които му бе позволено. Не смятам, че проблемът на Левски се казва Георги Иванов. Дано новият спортен директор да си пази територията. Кашата вече е факт. По една или друга причина попаднахме в ситуация, в която сезонът да е отписан, недай си Боже да паднем в Разград, защото можем и да бием“, завърши Васко Колев.