Лудогорец постигна победа в предпоследната си проверка преди подновяването на сезона. Разградчани надделяха с 2:1 над БАТЕ Борисов, като в тази проверка наставникът Георги Дерменджиев беше заложил предимно на играчи, които по-рядко ще попадат в сметките му през пролетта. 

Героят беше Жуниор Кишада, който реализира и двете попадения. Между тях точен беше Алексей Риос с истинска тупалка от пряк свободен удар, но и намесата на вратаря Ренан не беше особено на място. В края имаше грозни батални сцени с участието на резервата в този мач Върджил Мисиджан, но страстите бяха уталожени. 

Първата част на мача премина под диктовката на родния шампион. Но атаките на "орлите" бяха малко беззъби в началото, а беларусите разчитаха само на далечни удари и статични положения. 

Но напорът на Лудогорец нямаше как да не даде резултат. В 20-та минута Жуниор Кишада открадна една топка в половината на противника, напредна и финтира противник, излезе сам срещу вратаря и с хубав удар в далечния му ъгъл направи 1:0. 

След това попадение отново българският тим беше по-активен. Жоао Пауло две минути по-късно изпусна да удвои, а после отново той и Клаудиу Кешеру имаха няколко възможности да се разпишат, но без успех. 

БАТЕ Борисов рядко поглеждаше към вратата на Ренан и продължаваше да разчита на далечни удари и статични положения. И тази тактика на беларусите даде резултат в 42-та минута, когато Алексей Риос изстреля истинска тупалка от 25 метра от пряк свободен удар, вратарят не се намеси подобаващо и топката се заби в мрежата му - 1:1. 

След подновяването на играта Лудогорец продължи да е по-активен, но не стигаше до точни удари. Върджил Мисиджан, който влезе като резерва, беше изключително активен и не спираше да тормози защитата на противника, но ударите му не намираха очертанията на вратата. 

Но и пак голът за Лудогорец "се печеше" и в крайна сметка стана факт. В 69-та минута Яблонски сбърка една топка при пас назад и изведе Жуниор Кишада сам срещу вратаря си. Бразилецът подходи умно и копна топката срещу излезлия да го пресреща страж и направи 2:1. 

До края на мача и пред двата тима имаше възможности за гол, като по-чистите положения бяха за Лудогорец, но Жоао Пауло и Върджил Мисиджан изпуснаха от невероятни положения. 

В последните минути Мисиджан се сдърпа яростно с автора на гола за БАТЕ Борисов Алексей Риос, но в крайна сметка съотборниците на двамата успяха да ги укротят и въпреки че на два пъти тръгнаха да се бият, в крайна сметка нямаше повече драми. 

Така Лудогорец успя да победи БАТЕ Борисов, а последната му проверка на турска земя е в сряда срещу словенския Марибор. Този мач ще можете да гледате отново в ефира на DIEMA SPORT, както и на нашата платформа GONG PLAY. 

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Александър Василев, Игор Пластун, Георги Терзиев, Йордан Минев, Густаво Кампаняро, Лукас Саша, Вандерсон, Жоао Пауло, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешеру;

БАТЕ Борисов: Щербицки, Хавнерчик, Поляков, Остоич, Риос, Кендиш, Иванич, Володко, Джигеро, Стасевич, Родионов. 


1' - Начало на мача!

6' - Първа опасност за Лудогорец. Центрирането на Кишада беше опасно, но защитата на БАТЕ изби топката. 

8' - Опасност и в полза на беларусите. Родионов центрира в наказателното поле, но защитник на Лудогорец изчисти пред главата на Кендиш. 

15' - Първи удар към една от двете врати. Отправи го Иванич от състава на БАТЕ, но Ренан дос Сантос улови без проблеми. 

20' - Лудогорец открива резултата! Жуниор Кишада открадна една топка в полето на БАТЕ, напредна, финтира защитник и стреля покрай вратаря, за да открие резултата - 1:0!

22' - Жоао Пауло стреля от пряк свободен удар от 25 метра, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

28' - Проблеми за Густаво Кампаняро от състава на Лудогорец. Той се хвана за коляното след съприкосновение със съперник и получи лекарска помощ. 

33' - Хубава атака на Лудогорец, която завърши с пас към Клаудиу Кешеру пред вратарското поле. Той стреля от неудобна позиция, но топката излетя над вратата. 

34' - Хавнерчик стреля от дистанция за БАТЕ, топката рикошира в защитник на Лудогорец, но Ренан без проблем улови. 

39' - Продължителна атака на Лудогорец, като на два пъти удари на Жоао Пауло от малък ъгъл бяха избити от вратаря, а в третия път пасът му към Кешеру не успя. 

41' - БАТЕ Борисов изравни резултата с феноменално изпълнение от фаул на Алексей Риос. Той изстреля снаряд от 25 метра, вратарят Ренан не се намеси подобаващо и топката се заби в мрежата му за 1:1. 

44' - Разбъркване пред вратата на Лудогорец, но в крайна сметка защитник изби пред голлинията. 

45' - Край на първото полувреме! Лудогорец - БАТЕ Борисов 1:1. 

46' - Начало на втората част на мача. Има и три смени в Лудогорец. Първата е, че излезе Клаудиу Кешеру, а влезе Джонатан Кафу. Върджил Мисиджан смени Вандерсон, а Сисиньо влезе на мястото на Йордан Минев. 

52' - Още една смяна в Лудогорец, излезе Густаво Кампаняро, влезе Абел Анисе. 

56' - Шанс за БАТЕ Борисов отново след пряк свободен удар. Гвиля стреля опасно, но стената изби топката и не се стигна удар към Ренан. 

59' - Диагонален изстрел на Върджил Мисиджан от границата на наказателното поле, но топката лети в аут. 

65' - Върджил Мисиджан стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, топката влизаше под горната греда, но вратарят изби с една ръка. 

69' - Жуниор Кишада прави резултата 2:1. Яблонски сбърка фатално при един пас в собствената половина и изведе бразилеца сам срещу вратаря. Той копна топката над него и върна аванса на разградчани. 

76' - Шанс и пред Мисиджан да се разпише, но ударът му е неточен. 

79' - Удар от дистанция на Виля, но Ренан дос Сантос беше на мястото си и изби. 

80' - Джонатан Кафу излезе сам срещу вратаря на БАТЕ Борисов, но беше застигнат. Ударът му покрай стража не се озова в мрежата, като мина на сантиметри от гредата. 

83' - Много хубава бърза атака на Лудогорец, която завърши с удар на Жоао Пауло от границата на наказателното поле, но вратарят на БАТЕ спаси. 

89' - Шанс за БАТЕ да изравни, но ударът на Стасевич беше избит от Ренан. 

90+1' - Жоао Пауло подаде топката на празна врата към Върджил Мисиджан, но ударът на холандеца се удари от външната страна на мрежата. 

90+3' - Край на мача! Лудогорец победи с 2:1, а в края на мача имаше доста грозни и батални сцени.