Съперникът на Лудогорец в Лига Европа - ФК Копенхаген - се препъна в последната си контрола в Дубай преди битките с българския шампион от 1/16-финалите на надпреварата. Датчаните стигнаха само до хикс 1:1 с норвежкия Молде. 

Скандинавците са водени от легендата на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. И те оказаха сериозна съпротива на съперника си, който беше смятан за пълен фаворит преди тази среща. 

ФК Копенхаген доминираше през целия мач, а особено преди почивката създаде пет чисти положения пред вратата на противника. Стражът на Молде обаче ги отрази всичките. А при една от редките си контри, норвежците поведоха. В 42-та минута точен беше Отар Карлсон. 

Натискът на датчаните продължи и след почивката, като той даде резултат едва в 72-та минута след множество пропуски преди това. Тогава Жорес Окоре с глава прониза вратата на съперника при един корнер и възстанови равенството. 

Интересното е, че след края на този мач двата тима си биха дузпи. В тях по-точни бяха играчите на Молде и в крайна сметка победата беше на тяхна страна.