Един от най-големите любимци на "синята" публика Роман Прохазка ще бъде изпратен подобаващо от феновете, които го боготворяха. Словакът реши да предприеме ново предизвикателство в кариерата си и да заиграе в чешкия участник в групите на Шампионската лига Виктория Пилзен. 

Въпреки че времето му за почивка и възстановяване след сезона е ограничено, той ще отскочи за кратко до София, за да се види специално със "синята" агитка. Това ще се случи от 16:00 часа следващия понеделник. Мястото е магазинът на НКП на бул. "Тодор Александров" 23. Ето и съобщението на сайта на организацията.

"В понеделник, 4 юни, от 16:00 часа в магазина на НКП на бул. "Тодор Александров" 23 ще изпратим подобаващо Роман Прохазка към неговото ново предизвикателство – Чехия и тимът на Виктория Пилзен."

"Ще си поговорим за Левски, за всички емоции, които изживяхме заедно през годините и за пореден път ще му покажем това, което той най-много заслужава – безрезервната ни любов."

"Сърцатият словак ще отдели специално внимание на привържениците на Левски, въпреки ограниченото си време и краткия престой на българска земя в рамките на деня, защото просто не може да си тръгне без да се види още веднъж с хората, за които се раздаваше на терена."

"Знам, че повечето от вас ще са на работа по това време и часът не е удобен, но просто няма да имам друга възможност. Надявам се да успея да се видя с възможно най-много от вас, приятели", сподели Прохазка.

"През всички тези години той бе по всички точки на терена. Играеше в защита, играеше и в нападение. Бележеше и бранеше вратата на любимия син тим. Бе навсякъде, но най-вече в нашите сърца."

"Роман е един от нас и винаги ще бъде, а когато наш брат тръгне по нов път, ние сме длъжни да застанем рамо до рамо и да го изпратим заедно с пожелание за много успехи! И да му кажем не сбогом, а до скоро, синьо сърце! Очакваме ви", написаха от НКП на сайта си.