Вторият капитан на Левски Роман Прохазка официално има нов отбор. Той беше представен като ново попълнение на чешкия шампион Виктория Пилзен. 

Контрактът на сърцатия словашки футболист е за следващите три сезона. 29-годишният футболист е второто ново попълнение на чехите това лято. Той ще играе с тях директно в групите на Шампионската лига. 

"Гледам с нетърпение към предизвикателството с Виктория Пилзен, към феновете, към града. Отборът има най-високите амбиции всеки сезон, което напълно ме удовлетворява", заяви Прохазка за официалния сайт на новия си клуб. 

От Виктория уточниха, че са направили първия си контакт със словака още през зимата. Той отива в Чехия като свободен агент, което означава, че Левски няма да получи никакви пари за раздялата с него. Словакът дойде на "Герена" през 2012 г., като изкара една година под наем в родния Спартак Търнава през този период. 

"Гледахме Роман още през зимата и осъществихме тогава контакт с него. Той е универсален футболист, но е най-силен в средата на терена. Именно там обявихме, че ще е един от приоритетите ни за подсилване на трансферния пазар, така че изпълнихме обещанието си", заяви спортният директор на Виктория Пилзен Адолф Шадек.