Бившият футболист на Левски Роман Прохазка даде интервю пред Дарик радио минути след като стана играч на Виктория Пилзен. "Послушах главата, а не сърцето. Ако бях се доверил на сърцето, щях да остана в Левски до края на своята кариера", заяви сърцатият словак.

"Решението не беше много лесно, но се радвам, че го взех. Щастлив съм, че нещата се случиха с Виктория Пилзен. Един от поводите да се съглася е, че отборът играе в групите на Шампионската лига. Всеки иска да играе в този турнир."

"Това беше много важно за мен и беше една от основните причини да се съглася. Много отбори и агенти ме търсиха, но след като се разбрах с Виктория Пилзен, казвах на всички, че вече си имам отбор", продължи Роман пред Дарик радио.

"Раздялата с Левски беше много тежка за мен. Следващите два дни след мача с Черно море бяха много трудни за мен. Понякога обаче човек трябва да слуша главата, а не сърцето. Ако бях слушал само сърцето, щях да остана в Левски до края на кариерата си."

"Главата каза, че трябва да избера ново предизвикателство. Искам да кажа на феновете, че ги обичам и много се радвам, че бях част от този отбор. За мен беше чест да играя за отбор като Левски. Беше удоволствие да играя пред тези хора, които бяха всеки мач на стадиона", заяви още Прохазка.

"Левски ми предложи договор, това е вярно, но не съм усещал, че ме искат толкова много. Ние разговаряхме, а договорът ми изтичаше след един месец. Искаха ме, но не знам колко силно", откровен беше универсалният играч на "сините" от София.

"Надявам се Левски да върви добре. Тръгвам си от клуба, но оставам фен на Левски. Вярвам, че добрите дни ще дойдат. Левски има добри футболисти, всъщност Левски има страхотни футболисти в момента. С още няколко добри попълнения могат да станат още по-силни. Много се надявам да се случи", добави доскорошният втори капитан на клуба.

"Сигурен съм, че ще се върна като фен в Левски, но за играч не знам. Преди три дни си тръгнах...Левски ми остана в сърцето. Пак ви казвам, че оставам голям фен на отбора", завърши Прохазка.