Септември продължава да изумява и да записва победи. Новаците от столицата записаха трети пореден успех с 1:0 и закотвиха на предпоследното място съперника си в Русе - Дунав. 

Голмайстор за Септември празнува с шампанското на Gong.bg

Борис Галчев: Отдалечаваме се пред Дунав, а това е важно

Николай Митов: Септември спечели с тактика

Орачев подписва с Дунав за 3 години, представят го във вторник

Големият герой за пореден път беше капитанът Борис Галчев, който реализира единственото попадение в продължението на първата част. Множество пропуски пък лишиха "драконите" поне от точка и така лошата серия без победа за тях продължава. 

Мачът започна равностойно, като двата тима в първите минути търсеха слабите си места и не затрудняваха противниковите защити. Русенци бяха по-активни в тези минути, но натискът им не се изразяваше в опасни положения пред Янко Георгиев. 

Юлиян Ненов и Божидар Васев сътвориха няколко интересни ситуации, но това не се отрази в сериозни опасности за столичани. Крис Гади имаше единствения шанс за Септември в началото на двубоя при едно неполучило му се добре центриране, което прелетя на сантиметри встрани от вратата. 

Първата истинска възможност за гол дойде чак в 29-та минута. Тогава Юлиян Ненов напредна и стреля от границата на наказателното поле, но топката беше избита от защитник на Септември към непокрития Христофор Хубчев. Той обаче не очакваше този подарък и стреля над вратата. 

Две минути след това Божидар Васев центрира изключително опасно от пряк свободен удар и топката прелетя на сантиметър встрани от вратата. Едва след това и септемврийци отвърнаха подобаващо. 

В 32-та минута Крис Гади проби по фланга и намери Мартин Тошев в наказателното поле, неговият удар беше избит с вещина от вратаря, а при добавката защитник се справи и изчисти топката. Това беше и най-чистото положение в мача до този момент. 

След тези вихрени минути мачът влезе в познатото си русло и всички очакваха почивката да дойде при нулево равенство. Но тогава столичани направиха светкавична контра и отбелязаха попадение в продължението на първата част. 

Тогава Крис Гади направи пореден силен пробив отдясно и с прекрасно подаване намери около точката на дузпата Борис Галчев, който изстреля силен и прекрасно насочен удар до гредата, за да открие резултата. 

След подновяването на играта дунавци започнаха отново по-активно, но определено нямаха идея как да преодолеят защитата на съперника. Най-чистата възможност за тях се откри в 61-та минута, когато влезлият като резерва Бирсент Карагарен се озова на стрелкова позиция на границата на наказателното поле, но изстрелът му беше спасен от вратаря. 

Впоследствие мачът продължи в това русло, като столичани умело спираха яловия натиск на съперника. "Драконите" опитваха с центрирания, далечни удари, статични положения и какво ли още не, но от отиграванията им лъхаше прибързаност. 

Гостите бяха доволни от развитието на двубоя и не атакуваха често, но това всъщност не им и трябваше, защото мачът се развиваше перфектно за тях. Една от редките възможности пред техния вратар се откри в 77-та минута. 

Тогава обаче всичко се случи заради присъствието на Мирослав Будинов и упоритостта му, а не от някаква заучена комбинация. Тогава нападателят пришпори двама защитници да сбъркат и успя. Но просто не успя впоследствие да уцели кълбото и да намери вратата. 

В крайна сметка битката преобладаваше, Септември се бранеше умело и не допусна нови опасности пред вратата си. Дунавци се мъчеха, мъчеха и публиката си и в крайна сметка не стигнаха до гол. А в края се откриха три страхотни шанса за това пред Васил Шопов. 

Първо в 84-та минута негов удар от точката на дузпата беше уловен от вратаря. В 88-та минута негов диагонален удар от границата на наказателното поле нацели гредата. А в следващата атака той остана сам срещу вратаря, но ударът му беше избит в корнер. Но гол не падна. 

Така Септември нанесе нов тежък удар върху Дунав и го закотви окончателно на предпоследното място. Септември пък записа трета поредна победа и вече може да мисли дори за позициите в горната половина на таблицата. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Дунав: Станислав Антонов, Петър Патев, Олексей Ларин, Михаил Милчев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Карлос Ятоба, Юлиян Ненов, Васил Шопов, Божидар Васев, Мирослав Будинов;

Резерви: Александър Конов, Андреас Васев, Бирсент Карагарен, Бранимир Костадинов, Димитър Георгиев, Преслав Петров, Тейнур Марем;

Септември: Янко Георгиев, Янко Сандански, Румен Трифонов, Мартин Тошев, Иван Стоянов, Елтон дош Реиш, Георги Стоичков, Владислав Романов, Васил Добрев, Борис Галчев, Крис Гади;

Резерви: Стилиян Георгиев, Петър Генчев, Патрик Весели, Ишмаел Байду, Жеан Патрик, Димитър Костадинов, Васил Калоянов.