Малин Орачев ще поеме Дунав Русе след раздялата с Веселин Великов. Това разкри пред DIEMA SPORT изпълнителният директор на русенци Ивайло Петков, който разкри, че договорът на треньора ще е за срок от 3 години. Представянето на специалиста ще бъде във вторник. Бившият наставник на Поморие няма нужния Про лиценз, затова шефът на „драконите“ уточни, че ще влезе в щаба на Пламен Донев

„Причината първо е, че не вкарахме гол. Имахме преимущество във владеене на топка, играчите на Септември бяха затворени и ни избягаха на контраатака. Излъгаха ни, не ни надиграха. При нас това е проблемът, че когато съперникът се защитава, трудно градим, когато се подведем да атакуваме, оставаме свободни зони“, започна Ивайло Петков след поражението от Септември с 0:1.

„Малин Орачев влиза в щаба, от утре започва да готви играчите за идния мач“, добави ръководителят, който разкри още: „Имахме 4-5 варианта, коментирахме, но се спряхме на него. Мислим, че това е, човекът, който ще допринесе, ще развие отбора като цяло. За 3 години ще е договорът. Ние искам да развиваме не само мъжкия тим, а и школата, а Орачев работи с млади играчи. Няма набелязана цел. Идва да работи в екип с всички и целта е утвърждаване в групата“, добави Петков.

„Той (бел.ред. Орачев) няма Про лиценз, за това влиза в щаба на Пламен Донев, който се води старши треньор“.

„Видяхме, че играчите започнаха да падат психологически и бе нужна промяна“.

„Искам да благодаря на Веселин Великов и Людмил Киров за направеното до тук и успехите, които постигнаха и нека приключим темата. Желаем му успех в следващия отбор, в който ще е“, коментира за финал Петков.

Малин Орачев изгледа на живо поражението на Дунав от Септември.