Бившият футболист на Левски Роман Прохазка коментира пред Plzensky.denik.cz, че между него и феновете на „сините“ с годините се е изградила силна връзка, заради която раздялата е била особено трудна. Договорът на словака на „Герена“ изтичаше и след като двете страни не се разбраха, полузащитникът премина в участника в Шампионската лига Виктория Пилзен (Чехия).

Прохазка коментира, че винаги се е раздавал максимално за Левски и това е било оценено от феновете. Той добави, че в годините е имало чужденци, които не са играли на предела на възможностите си и са си тръгвали след кратък престой на „Георги Аспарухов“.

Роман Прохазка

източник: LAP.bg

„Видял съм много чужденци в Левски, които не след дълго си тръгваха. Някои от тях не се раздаваха максимално. Феновете усещат тези неща и реагират. Може би и заради това винаги се стараех да предложа най-доброто от себе си. Те виждаха това и с годините помежду ни се изгради силна връзка”, сподели бившият полузащитник на „сините“ и добави: „Привържениците ме заобичаха, аз се утвърдих в състава. Имаше уважение помежду ни и затова раздялата бе толкова тежка“.

„Имал съм доста неприятни изживявания на терена – губил съм финали за национални купи в Словакия и България. Титлата ни се изплъзна с Левски в последния кръг. Били сме близо до трофея, но така и не сме успявали да го спечелим. Но пазя и много позитивни спомени. Двубоите с ЦСКА и Лудогорец. Обикновено стадионът се пълнеше и феновете създаваха чудесна атмосфера“, разказва още Прохазка.

Роман Прохазка

източник: LAP.bg

„Моята мечта е да спечеля трофей. Надявам се това да се случи в Пилзен“, изрази надеждите си любимецът на „сините“ фенове.

„Всичко във Виктория е наред. Обстановката и момчетата са чудесни. Не съм имал никакви затруднения с адаптацията. От първия ден се чувствам добре тук“, казва още Прохазка.


Още новини: 

Феновете на Левски към Проохазка: Остани!

Прохазка: Послушах главата, а не сърцето

Словакът, който си тръгва с медал - невидим за очите и осезаем само за сърцето