Любимецът на феновете на Левски Роман Прохазка започна подготовка с новия си отбор Виктория Пилзен, с който ще играе в груповата фаза на Шампионската лига. Словакът даде първото си интервю като играч на чешкия шампион, в което не пропусна да говори и по темата за "сините". 

Универсалният футболист обяви, че е получил предложение да остане на "Герена", но просто е усещал, че вече е време за промяна, а след обаждането от Виктория просто не се е замислял как да продължи кариерата му. 

"Можех да остана в Левски, ръководството ми предложи договор. Имаше и няколко други отбора, които се интересуваха от мен, но там нямаше нищо конкретно. Но когато ми се обадиха от Виктория, реших на момента, все пак това е чешкият доминатор", заяви Прохазка и говори за раздялата си с Левски. 

"Участието в Шампионската лига не беше решаващо за избора ми, то просто беше един бонус. Трудно ми беше да напусна, бях изградил страхотна връзка с феновете. Тръгнах си емоционално, но просто знаех, че имам нужда от промяна. Просто ми трябваше ново предизвикателство", заяви Прохазка.