Постна продукция с малко интересни моменти и без голове. Така най-кратко може да се определи последният мач от първия кръг на Първа лига между Верея и Септември на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора. 

А и това нулево равенство беше най-заслуженият изход на този мач, който почти не предложи голови ситуации. Единствените два чисти шанса се откриха пред Антон Огнянов от домакините, но той ги пропиля с лека ръка. И така след само седем мача от новия сезон, вече видяхме и първото равенство без попадение. 

Боби Галчев отрано започна да пие шампанското на GONG

Илиев: То се вижда, че куцаме напред

Галчев: Много слаб мач за нас и като цяло за Първа лига

Митов: Бяхме много слаби, мислехме твърде бавно

Мачът не предложи особени емоции в началото си за малкото фенове на стадиона в Стара Загора. Първият удар в мача дойде едва четвърт час след началото му и беше в полза на Верея, но беше твърде слаб, за да затрудни Валентин Галев. 

В 26-та минута дойде и първият удар за Септември в мача. Тогава при един корнер Васил Добрев беше изпуснат пред вратарското поле, но ударът му с глава беше твърде слаб и неточен. С това се изчерпа всичко сносно за първия над половин час в мача. 

Най-чистата ситуация за един от двата отбора дойде чак в 36-та минута. Тогава хубава атака, започната от Мирослав Будинов и продължена от Крис Гади стигна до Борис Галчев. Халфът си намери позиция пред дъгата на наказателното поле и стреля мощно, но вратарят Георги Георгиев изби. 

В 44-та минута дойде и едва второто и последно интересно положение преди почивката. Тогава първо Аласан Диаби нахлу в наказателното поле, но падна там. След това пробивът беше продължен от Фабиано, но и той се строполи. Преди да го направи, пусна топката успоредно на голлинията, но нямаше кой да я засече в мрежата. 

Така след постен футбол първата част приключи без попадения. А втората предложи доста повече интересни моменти, макар до 60-та минута да нямаше положения. Но от тогава се заредиха няколко интересни ситуации. 

Първо след час игра Мирослав Будинов стреля от дистанция, но вратарят на Верея изби. Три минути след това дойде и първият пропуск на старозагорци в мача. Тогава Милен Танев получи топката в наказателното поле след двоен рикошет при удар на Майкъл Тевия и останал сам срещу Валентин Галев стреля в тялото му. 

В 67-та минута дойде и най-големият пропуск в мача. Той беше на Антон Огнянов от Верея, който не можа да вкара на празна врата. Тогава Теофилос Курупис нахлу по левия фланг и пусна ювелирен пас за Огнянов в наказателното поле и сам срещу вратата. Но бившият играч на Левски стреля над вратата и опропасти ситуацията. 

После имаше много активна игра и от двата тима, но точните удари липсваха. Септемврийци опитваха да действат по-активно, но пък старозагорци правеха хубави контри, макар че не успяваха да нацелят вратата на столичани. 

В 78-та минута отново Антон Огнянов направи страшен пропуск, след като се измъкна зад защитата и останал сам срещу вратаря стреля силно, но високо над вратата и пак не успя да се разпише. 

До края най-чистото положение беше за Септември. В 86-та минута Крис Гади беше изпуснат в наказателното поле и беше оставен да стреля от изгодна позиция, но ударът му мина на сантиметри покрай вратата. 

В крайна сметка голове в този мач така и не паднаха и първият нулев хикс през новия сезон дойде още в първия кръг на Първа лига. Това отрежда място в средата на таблицата и за двата тима, колкото и да е условно това класиране след първия кръг. 

Ето и избраниците на двамата треньори: 

Верея: Георги Георгиев, Здравко Илиев, Иво Иванов, Емил Йоргенсен, Емин Ахмед, Милен Танев, Симеон Мечев, Майкъл Тевия, Ангел Максимов, Антон Огнянов, Денислав Станчев;

Резерви: Богомил Цинцарски, Георги Йорданов, Теофилос Курупис, Стефан Аличков, Елиаш да Силва, Ндомбу Александър;

Септември: Валентин Галев, Матеу Аласан Диаби, Фабиано Алвеш, Васил Добрев, Георги Стоичков, Иван Стоянов, Борис Галчев, Асен Чандъров, Крис Гади, Ишмаел Байду, Мирослав Будинов;

Резерви: Иван Василев, Иван Арсов, Серхио Веласкес, Антони Иванов, Владимир Николов, Иван Тилев, Георги Русев.