Най-опитният в състава на Септември Борис Галчев беше крайно критичен към състава след нулевото равенство в първия кръг като гости на Верея. Според него, равенството е заслужено, защото столичани са изиграли много слаб мач.

"Играхме много слабо, много слаб мач за нас. Верея си заслужи точката, къде с повече борба, къде с повече себераздаване. Получи се много слаб мач за нас и за Първа лига като цяло", заяви Галчев пред DIEMA SPORT и разкри тежка ли е травмата му.

"Преди мача имах пресечен мускул, първото полувреме се усложни. Но няма проблем, ще мине бързо", сподели още полузащитникът и опита да даде някакво обяснение за слабата игра в този мач.

"Не знам защо бяхме толкова слаби, теренът изигра лоша шега, защото беше наводнен, а и тревата беше висока. Но това не е оправдание. Очаквах да победим, особено с оглед на контролите, които играхме преди първенството. Но ни напуснаха и двама-трима основни играчи, което е минус, но това не е оправдание. Ще се борим, няма как."

"Мисля, че теренът ни затрудни, не можахме да се адаптираме и имахме много брак в предни позиции. Но не получихме и достатъчно топки от крилата, затова закономерно 0:0 се получи", добави Галчев и говори за лятната селекция.

"Ръководството взе нужните мерки да заместим напусналите. Но всичко се доказва на мачовете, дано си проличи, че сме ги заместили момчетата", добави още Борис Галчев, след което коментира и целите на тима през сезона.

"Миналата година започнахме със загуба, а сега с точка. Предстои ни мач с Ботев, който е силен съперник, но се надявам да бием. Имахме очаквания тоя сезон да е по-добър и да се борим за нещо повече, но още в началото не почнахме добре. Целта е да не изпаднем", завърши Галчев.